MOT til å glede-dagen er en ekstra bevisstgjøring på å ha mot til å bry seg, og det gjennomføres glede-aktiviteter på skoler over hele landet. Herøy skole og Herøy kommune er med i skolen og kommunen som samfunnsbygger, og markerer selvsagt MOT til å glede-dagen.

Betyr mer enn du tror!
MOT ønsker å skape et varmere og tryggere samfunn – hvor alle blir sett og inkludert. Vi har alle et ansvar, så hvorfor ikke benytte MOT til å glede-dagen til å gjøre en liten innsats? Det kan bety mer enn du tror!

- Dagen i dag handler om glede andre med enkle midler. Jeg vil utfordre alle til å glede noen de møter i dag. Si hei til naboen, smil til alle på din vei, ta en telefon til en venn du ikke har sett på en stund, besøk bestemor, fortell venner hvorfor du setter pris på dem eller gjør noe hyggelig for en fremmed

Årets markering
Herøy skole har planlagt å markere dagen på ungdomstrinnet

- Elevene på ungdomstrinnet blir møtt med ekstra oppmerksomhet og glede når de kommer på skolen. Videre vil det bli «spot on» markeringer utover dagen.

- Vi har alle et ansvar for å skape et trygt samfunn. Jeg vil oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra mot, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor. Hvis hver og en bidrar til å spre litt glede, store som små, tror og håper jeg at vi sammen klarer å skape et varmere og mer inkluderende lokalsamfunn.

Kort informasjon om MOT Norge og MOT til å glede-dagen:

  • MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004.

  • Over 75.000 elever har MOT på skolen.

  • MOT styrker ungdoms robusthet og mot gjennom livsmestringsprogram i skolen.

  • Undersøkelser viser at MOT på skolen bidrar til: mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.

Trykk her for å lese mer om MOT.

Foto fra markeringen i 2021 av Kirsti Iversen.