Hard konkurranse
Juryen var imponert over interessen for prisen og antall nominasjonar.

- Konkurransen var hardere i år enn i fjor med hele 750 nominasjoner på 385 steder, sier juryleder Erling Dokk-Holm.

- Mange steder jobbes det veldig godt med å utvikle lokalsamfunnet, det viser de mange nominasjonene. Det er et stort engasjement for å skape aktiviteter som bidrar til trivsel og levende steder. Juryen har i sin vurdering også lagt vekt på planer eller gjennomførte tiltak med fokus på fortetting og bruk av areal i sentrum, der boliger er en viktig del og at det er tilrettelagt for vekst. Videre har vi lagt vekt på at næringsliv og innbyggere er involvert i utviklingsarbeidet, sier Dokk-Holm.

Nominasjon fra Marit Stenbakken
Det var Marit Stenbakken som skrev nomisjonen for Herøy som sørget for at Herøy kom med i finalen. Hun kommer opprinnelig fra Oslo, men synes Herøy er en fantastisk plass.

- Man må kanskje være innflytter for å se hvor bra vi har det i Herøy, sier hun til Herøyfjerdingen.

Disse stedene har gått videre til finalerunden i 2013:

  • Kirkenes
  • Herøy (Nordland)
  • Norheimsund
  • Ringebu
  • Fagernes

 

Juryen kommer til Herøy 7. mai

Etter påske vil juryen besøke disse fem stedene og deretter levere sin innstilling til Kommunal- og regionaldepartementet, som står bak prisen. Den 7. mai kommer juryen til Herøy. Den 28. mai vil kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete offentliggjøre vinneren og overrekke en gave på kr 250.000 som skal gå til videre utvikling av plassen. Det er Distriktsenteret som står for kåringen av "Statens pris for norges mest attraktive stad" Distriktssenteret er et kompetansesenter som skal støtte kommuner, regioner og andre som setter i gang tiltak for å skape lokal samfunnsutvikling og bolyst. Les mer om nominasjonen HER