Blant de beste i fylket

TV-aksjonen 2017_bøssebærere

Herøy kommune havnet på en 8. plass i Nordland fylke under årets TV-innsamling på NRK med et snitt på kroner 68,72 per innbygger.

Årets TV-innsamling på NRK har så langt innbrakt i underkant av 223 millioner kroner til Unicef. Dette er litt bedre enn i fjor og gir et snitt på 42,96 kroner per innbygger på landsbasis.

Træna er som vanlig den kommunen på Helgeland som har gitt desidert mest og topper lista i Nordland med 260,33 kroner per innbygger. Med dette resultatet ligger de også i år på en tredjeplass blant alle kommunene i Norge, bare slått av Svalbard og Utsira i Rogaland.

Her er resultatet for HALD-kommunene, rangert etter plassering:
Tallet i parentes viser plassering i Nordland fylke.

  • Herøy, 68,72 per innbygger (8)
  • Dønna, 50,75 kroner per innbygger (16)
  • Leirfjord, 38,44 kroner per innbygger (39)
  • Alstahaug, 28,65 kroner per innbygger (44). Dette plasser dem helt sist både i fylket og på landsbasis.

Se hele oversikten for Nordland på NRKs sider.

Takker alle bøssebærere og givere
Herøy Frivilligsentral har i år hatt hovedansvaret for årets innsamlingsaksjon i Herøy og leder Jelena Budesa sier til Herøyfjerdingen at hun er rimelig godt fornøyd med resulatet i forhold til tidligere år.

- Jeg skulle helst sett at resultatet var enda bedre og håper at frivilligsentralen får ansvaret neste år også slik at vi kan forbedre oss enda mer. Jeg ønsker å takke alle bøssebærere og alle alle andre som har bidratt med penger til årets aksjon, sier Budesa.

TV-aksjonen 2017_bøssebærere
Her er to av bøssebærerne sammen med leder for frivilligsentralen. Fra venstre: Merete Adolfsen, Turid Morskogen og Jelena Budesa.

Annonser