På grunn av den gamle kirkegården er det ikke mulig å fortsette gang- og sykkelveien på vestsiden av hovedveien hit til sentralskolen. Derfor skal gang- og sykkelveien bygges slik:

* Fra Herøysundbrua og helt til avkjøring til båthavna bygges gang- og sykkelveien på vestsiden av dagens hovedvei.

* Fra nedkjøring til båthavna blir omtrent halvparten av hovedveien gjort om til gang- og sykkelvei. Det bygges nå ny bilvei øst for dagens vei, og skal sammen med halvparten av dagens vei blir til en bredere bilvei fram til Herøy sentralskole. Gang- og sykkelveien blir her fortsatt på vestsiden av bilveien.

* Ved sentralskolen må gående krysse veien over til skolen. Gående som skal til barneskolen følger en gang- og sykkelvei som skal bygges på sørsiden av hovedveien.

* Ved barnetrinnet (mot bygdesamlinga) må gående krysse veien. Herfra og til Flostad blir gang- og sykkelveien liggende på venstre side, når du går eller sykler mot Flostad.

* I krysset ved sentralskolen skal det bygges en midtrabatt.

Det er AF Rolf Edvardsen fra Øksningan i Herøy i samarbeid med Olsen Maskin Transport AS på Dønna som har fått oppdraget med å bygge den 1200 meter lange gang- og sykkelveien.

Prislappen på prosjektet er 7,3 millioner kroner, med en kommunal egenandel på 800.000 kroner og arbeidet er planlagt ferdig i månedskiftet september/oktober.