Det ble en trivelig ettermiddag på biblioteket. Det ble servert frukt og grønnsaker og praten gikk lett ved de forskjellige standene.

Følgende lag og foreninger deltok:

Helgeland Friluftsråd:
Helgeland Friluftsråd startet som et pilotprosjekt i 2013, hvor 5 kommuner deltok, i regi av Helgeland regionråd. Høsten 2013 ble det i samtlige 5 kommuner vedtatt å etablere Helgeland Friluftsråd som en permanent organisasjon, fra og med 1. januar 2014. Helgeland Friluftsråd har blant annet arrangert kurs i skilting og merking av turløyper.

Jentegruppa JeSS:
JeSS ble startet for ca. ett år siden og består av en gjeng aktive og positive jenter. De har vært veldig kreative med sine aktiviteter, alt fra linedanskurs, "Hver gang vi møtes" på Åkvikfjellet til turmarsjer. JeSS står for Jenter-Styrke-Samhold. Deres motto er: All aktivitet er god aktivitet. Målet er å samle alle gode krefter og lavterskeltilbud som påvirker oss positivt.

Speiderne:
Trine og Svein Olav Heggheim legger ned et impoenerende arbeid med speiderne, og pr. i dag er det 48 speidere fordelt på 3 grupper. De har samlinger annenhver mandag i nærmiljøet, og reiser i tillegg på en overnattingstur eller to i løpet av året. I mange år har overnattingsturen om våren gått til Brattalihytta ved Breimo under De syv søstre.

Tjukkasgjengen:
Tjukkasgjengen er landsomfattende og til nå er det åpnet ca 350 underavdelinger, eller chapter som de kaller det. De er representert i Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Spania, Hellas, Tyrkia, Canada. Skottland og USA! Pr. i dag er det ca. 30.000 medlemmer. Tjukkasgjengen Herøy går tur tre dager i uken: mandager og onsdager, kl.19.00 oppmøte ved Herøyhallen og torsdager kl.19.00, oppmøte ved Helgeland Sparebank. De ønsker gjerne medlemmer og tar imot forslag på nye møtesteder, tidspunkt eller aktiviteter. Tjukkasgjengen er for ALLE.

Friluftsbaderne på Nautøya:
Tøffe mennesker som bader ute HELE året. De møtes hver søndag kl.12.00 på Nautøya og vil gjerne ha med flere badere.

Utstyrsbanken:
Utstyrsbanken i Herøy er en forening som ble startet i 2013, med det formål å gi alle barn og ungdommer i Herøy like muligheter til å delta i de aktiviteter som lokalsamfunnet tilbyr. Foreningen vil arbeide for sosial utjevning mellom barn og unge, og jobber aktivt for økt aktivitet blant unge.

Herøy barnehage:
Hadde en flott utstilling med bilder og montasjer fra noen av de mange turene de har vært på.

Til slutt hadde både Helgeland Friluftsråd og biblioteket trekning av tursekk, termos, bøker, t-skjorter og bøffer. Noen av premiene var sponset av Herøy sport & fritid og Kremmarhuset.