Vedtaket innebærer flere bygningsmessige endringer ved Herøy skole. Vedtaket åpner også for at det settes i gang et større utredningsarbeid.

Her er vedtaket som ble fattet i kommunestyret:

1) Herøy folkebibliotek samlokaliseres med Herøy skole innenfor skolens eksisterende lokaler.

- Rømningsvei mot vest bygges om til hovedinngang for biblioteket
- Datarommet på ungdomstrinnet flyttes
- Formingsavdelingen bygges om
- Nytt møterom etableres i tilknytning til pauserommet ved skolen.
- Aulaen oppgraderes til å være funksjonelt for det nye valgfaget ”Sal og scene”
- Prosjektet får en øvre ramme på 2,3 mill.kr.

2) Prosjektet finansieres ved omdisponering av 2,3 mill kr. fra rammen på 5 mill kr. for utbygging ved HOS.

3) Det igangsettes en ny utredning om fellesløsning bibliotek, studiesenter, voksenopplæring, svømmehall knyttet opp mot Herøy skole/idrettshall/aula.

Rådmannen innhenter pristilbud for en slik utredning. Finansiering avklares i forbindelse med behandling av budsjettet for 2013.

Opposisjonen vil vente
Både representant Vegar Dalen (FRP) og Jim Dahl (AP) ville vente med å vente med denne saken. De var ikke villig til å bruke så mye penger på en løsning som kanskje viste seg å være midlertidig.

Også Oddrun Dahlheim (V) ville vente med denne saken. Hun poengterte at hun var den eneste som stemte i mot da biblioteket ble flyttet fra skolen i sin tid. Dahlheim sa videre at hun ikke var tilhenger av klattverk og at hun derfor ville stemme i mot forslaget. Hun viste også til at rådet for eldre- og funksjonshemmede hadde uttalt at de ville utsette vedtaket.

Lurt å flytte
Elbjørg Larsen mente at saken var godt utredet og at saken dreide seg mye mer enn om flytting av biblioteket. Det er viktig å få dette gjort nå mente hun.