- Vi har hatt noen spente lånere allerede som har vært innom og lånt og levert bøker, sier biblioteksjef Helene Huseby.

Små detaljer igjen
Det er ikke mye som mangler inne på det nye biblioteket nå, og biblioteket skal stå helt klart til den offisielle åpningen med ordfører og kommunestyre tirsdag 18.mars.

I dag arbeides det med døren på hovedinngangen til biblioteket, som skal kunne åpnes automatisk.

- Når døren er på plass er det bare små detaljer som gjenstår før den offisielle åpningen. Fram til den tid er det bare å bruke biblioteket på vanlig vis, smiler Helene.

Åpningstider
Det er de samme åpningstidene, inntil videre. Det kan bli noen forandringer etter hvert, men biblioteket skal komme seg helt i orden og se hva lånerne trenger.

- Jeg har ikke stresset med å få det publisert at biblioteket er åpnet fordi det har vært litt å gjøre. Men nå er det bare å komme og låne og levere bøker osv., sier Helene.

Her er åpningstidene:

Mandag kl. 10.00 – 15.00
Tirsdag kl. 10.00 – 18.00
Onsdag Stengt
Torsdag kl. 10.00 – 15.00
Fredag kl. 10.00 – 15.00

Nytt telefonnummer
Biblioteket har fått nytt tlf. nr. 750 58 765, og de som vil kan følge biblioteket både på Facebook og Instagram (@heroybibliotek).

Formiddagskaffe
Hver torsdag klokken 12.00 – 13.00 skal det være formiddagskaffe for seniorbrukere, og andre som har anledning til å komme på dette tidspunktet. I dette tidsrommet vil det være begrenset tilgang til biblioteket for skolen.

- Vi starter med formiddagskaffe nå på torsdag og det begynner kl. 12.00. Vi håper mange har lyst til å ta turen og vi håper et slikt tiltak kan få flere eldre til å føle seg velkommen til å bruke biblioteket, sier Helene.

- Selv om vi er lokalisert på skolen, er vi fremdeles et bibliotek for Herøyfjerdinger og tilreisende, avslutter Helene.