Lasse og Ingeborg Aar fra Trondheim kjøpte for tre år siden det tidligere bedehuset og har pusset det opp etter alle kunstens regler. Ekteparet bruker feriehuset sitt i Brasøy store deler av året. Nå åpner de dørene for fastboende og feriefolk, og de inviterer folk til å komme inn i biblioteket hvor du også kan låne med deg bøker hjem.

Det var i underkant av 30 gjester som møtte opp på åpningskvelden, og det var ikke fritt for at nostalgien fikk utløp hos mange. Bygget har rommet både bedehus, barnehage og treningssenter. Det ble servert «hønæ mæ ægg» - altså vaffelkake med egg slik tradisjonen var da det var gudstjeneste på bedehuset om søndagene.

Som seg hør og bør ble det både taler og lykkeønskninger, i tillegg til at praten gikk livlig rundt bordene i gjensynet av et bedehus med nytt innhold. Og selvsagt var den gamle prekestolen sentralt plassert ved de overfylte bokhyllene hos Brasøy Bok. Nå har øya Brasøy fått en ny møteplass og ikke minst et flott tilbud for de som er glad i bøker. Gratulerer med bibliotek, Brasøy!

Tekst: Margith Langseth
Foto: Greta Wiik