Bakgrunnen til låtvalget er at noen av lærerne til elevene har vært med å arrangere «Sangstunder» på Herøy omsorgssenter, og har sett hvor utrolig populære disse gamle slagerne er blant den eldste aldersgruppa. Da oppsto ideen om å lære sangene videre til nye generasjoner for at de ikke skulle gå i glemmeboka.

Mange av disse sangene er nok litt politisk ukorrekte i 2018 og er kanskje sjelden å finne i sangbøkene. Derimot er dette noen av de slagerne som slo best an i sin tid og de er veldig folkekjære.

Vi som lærere ble veldig overrasket over hvor godt de slo an hos ungene. Elevene har kost seg veldig med sangene, og foreldrene forteller om barn som har gått rundt og nynnet på samme viser som sine beste-/oldeforeldre. 

Mottakelsen på sykehjemmet var veldig rørende. De gamle klappet og sang med av full hals!

Sist onsdag ble forestillingen vist for foreldre, besteforeldre, naboer og søsken. Det var en full aula som fikk oppleve «Ola fra Sandefjord», «Marina, Marina», «Ønskebrønnen», «Nordlandsnetter» og mange flere. I tillegg danset alle elevene polka og vals.

Arild Hansen spilte trekkspill til alle sangene og dette satte en ekstra spiss på forestillingen. Skolen ønsker å sende en stor takk til Arild som var så sporty å stille opp for oss! Uten Arild og trekkspillet hadde ikke forestillingen vært den samme.

Tekst: Marthe Solheim