«Bibliobattles er en nasjonal online-byggekonkurranse i Minecraft der spillere under 18 år inviteres til å representere sitt bibliotek i en konkurranse om å bygge det mest imponerende bygget. I år var oppgaven å bygge noe fra spill, film- eller litteraturverden. Minecraft er et dataspill som foregår i en verden som er bygd opp av kuber. Spilleren kan samle disse kubene og bruke dem til å lage redskaper, bygninger og andre konstruksjoner.

Nordland var fylket med flest registrerte deltakere, med hele 130 lag. Sindre og Roald Jr. og deres søstre Eva og Thea kom altså på førsteplass i Nordland med bygget sitt fra Kung Fu Panda 2. De vant hvert sitt gavekort, samt et trofé til biblioteket. Søstrene Erika og Arielle Lie Angel kom også på femteplass i Nordland med sitt bygg, og Herøy fikk dermed to lag blant de fem beste i Nordland.

Brukte bare tre av fem dager
Konkurransen foregår på nett og er lagt opp slik at man kan bruke fire timer hver dag i fem dager til å arbeide med oppgaven.

- Man sitter hjemme på hver sin PC og kobler seg opp til en server. Vi hadde egentlig fem dager som vi kunne bygge, men brukte bare tre av dem og var ferdig på 12-13 timer. Vi hadde også litt hjelp av våre søstre Thea og Eva når vi holdt på med oppgaven, forteller Sindre og Roald Jr.

Sindre og Roald forteller at de spilte en god del Minecraft tidligere, men at de nå mest spiller andre spill. Allikevel klarte de altså å dra i havn førsteplassen i årets konkurranse i Minecraft. Vi gratulerer lagene fra Herøy med en sterk prestasjon.