Besøker Auschwitz i dag

skoletur_2
10. klassingene ved Herøy sentralskole har siden søndag middagstid vært på reisefot, men tidlig i dag onsdag morgen ankom de Rostock i Tyskland. I dag står et av hovedpunktene på reisen for tur, nemlig besøket i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau.
De var nok meget spente, både reiseleder, lærere og ikke minst elevene fra 10. klasse, da gikk ombord i ferja på Flosta søndag middagstid.
 
Har gledet seg lenge 
De skal nemlig på den lenge etterlengtede klasseturen med "De Hvite Busser" til Tyskland og Polen og de skal blant annet besøke konsentrasjonsleirene fra siste verdenskrig Auschwitz-Birkenau og Sachsenhausen.
 
Helt siden 8. klasse har de spart penger og ikke minst samlet inn penger på en rekke ulike måter.
 
Blant annet ved å arrangere to revyforestillinger sist høst, to store flaskeinnsamlinger og ha ansvaret for 17. mai-arrangementet i Herøyhallen.
 
For å nevne noe. Men søndag var dagen kommet som alle har ventet på.
 
Tog til Oslo
På Søvik ventet bussen som tok reisefølget til Mosjøen, og derfra gikk turen med tog til Oslo.
Mandag formiddag startet selve bussturen til Tyskland fra Oslo, sammen med elever fra Rognan ungdomsskole.
 
Og tidlig tirsdag morgen var "Den hvite bussen" framme i Rostock i Tyskland hvor elever og voksne fikk frokost og matpakker for resten av dagen.
 
Tirsdag kveld ankom reisefølget byen Krakow i Polen hvor de har overnattet til i dag.
 
Auschwitz-Birkenau
Og i dag klokken 9 er herøyfolket kommet til et av hovedpunktene på reisen, nemlig først omvisning i leirmuseum Auschwitz med lokal guide.
 
Senere i dag får de reisende fra Herøy omvisning i leiren Auschwitz-Birkenau. Dette må vi regne med blir en sterk opplevelse.
 
I morgen torsdag skal elevene fra sentralskolen kose seg med bytur i Krakow og spasere på Markedsplassen. Det blir felles middag og folklore-oppvisning på hotellet senere på kvelden.
 
Fredag morgen blir det avreise til saltgruvene, mens lørdag er satt av til museumsbesøk i Berlin.
 
Sachsenhausen 
Søndag er det tid for et annet hovedpunkt på reisen, nemlig besøk i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen og omvisning med reiseleder fra De Hvite Busser.
 
Deretter bærer det med bussen videre til Ravensbrück med omvisning i leirmuseet. Sent på kvelden søndag starter heimturen med avreise fra Travemuende i Tyskland.
 
Tirsdag er elever, reiseledere og lærere atter tilbake i Herøy. Fulle av opplevelser etter ni dager på reisefot.
skoletur_2
På vei ombord i ferja på Flosta søndag, med mange fine - men også sterke opplevelser foran seg.

Annonser