Ordfører Jensen skriver i brevet til samferdselsminister Navarsete at slik ferjekapasiteten mellom Herøy og fastlandet er i dag, kan den være med på å framskynde nye nedleggingsprosesser i Marine Harvest.

- Dette er noe vi for enhver pris vil unngå, skriver ordføreren.

Som kjent var slakteriet med over 70 arbeidsplasser i vår truet av nedlegging, men 22. mai kom beskjeden om at det i stedet var Marine Harvest sitt slakteri på Halsa som måtte legges ned.

Ordfører Jensen framhever at dersom man skal takle utviklingen i Marine Harvest og næringslivet for øvrig, er Herøy avhengig av nødvendig ferjekapasitet med fastlandet.

- Marine Harvest har i møte med Herøy kommune stadfestet en produksjonsøkning på 5000 tonn, noe som gir en årlig produksjon på 33.000 tonn.

- Hvis pakkeriet i Herøy får godkjenning for eksport til Russland kan økningen bli større, skriver ordfører Arnt Frode Jensen.

Ordføreren skriver videre at han er kjent med at trafikkselskapet Helgelandske ønsker å gå til anskaffelse av en større ferje for å få bedre kapasitet på sambandet.

Denne saken er også tatt opp med regionveisjef Torbjørn Naimak, som har oversendt en forespørsel til Veidirektoratet om deres medvirking til løsning.

- Skal Marine Harvest overleve i Herøy, må de få sine produkter ut på markedet på en tilfredsstillende måte.

- Med bakgrunn i overstående ber jeg snarest om møte med Samferdselsministeren slik at vi får redegjort for denne utfordringen, avslutter ordfører Jensen sitt brev til samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Herøy kommune var lovet at suppleringsferja "Nesna" skulle fortsette ut august.

Sist uke ble "Nesna" igjen tatt ut av sambandt Herøy - Søvik for å betjene et annet samband hvor en ferje var tatt ut på grunn av havari.