Behovsanløp med "Thorolf"

6_thorolf_01
Det er hurtigbåten "Thorolf Kveldulfsøn" som siden 28. juli har anløpt ferjeleiet i Brasøy ved behov klokken 14.10. Årsaken til behovsanløpet er at folk som jobber ettermiddag skal ha et offentlig kommunikasjonstilbud.
I går skrev Herøyfjerdingen at behovsanløpet skjer med ferja "Vefsna". Dette er altså ikke riktig, ettersom det er "Thorolf Kveldulfsøn" som gjør jobben.   Men - som vi skrev i går - så kom ordningen i stand etter henvendelse fra Herøy kommune.   Det var fylkesråd for samferdsel, May Valle som har besluttet å opprette ett nytt behovsanløp fra Brasøy fergekai ca kl 1410.   Dette for at også de som jobber ettermiddag, skal ha et offentlig kommunikasjonstilbud.   Må jobbpendle fra Brasøy Begrunnelsen for dette anløpet med ferja er nedleggelse av filetfabrikken på Husvær for om lag 2 år siden som medførte blant annet at 10 - 12 av kvinnene på Husvær/Brasøy ble arbeidsledige.   En stor del av disse er nå tilbudt jobb ved Marine Harvest på Herøy, men den offentlige kommunikasjonen byr på utfordringer for de som daglig må pendle mellom øyene.   - Skulle bare mangle
- Når det nå er mulighet for folkene her å være på jobb i Herøy, skulle det bare mangle at vi legger til rette for dette, fastslår samferdselsråd Valle på fylkeskommunens egen nettside.   Behovsanløpet som forventes å gi innbyggerne på Husvær/Brasøy et bedre kollektivtilbud ble iverksatt fra den 28. juli.
6_thorolf_01
Det er hurtigbåten "Thorolf Kveldulfsøn" som anløper Brasøy ferjeleie ved behov klokken 14.10

Annonser