Kommunelege Tom Farmen Nerli forteller til Herøyfjerdingen at ungene først fikk komme inn på legekontoret og fikk undersøkt kosedyrene sine før de fikk hilse på folka fra ambulansetjenesten.

- Vi lytta på kosedyrene til ungene og la på litt bandasjer og slikt slik at de fikk et lite innblikk i det som skjer på et legekontor. Etterpå fikk ungene komme ut og hilse på folka fra ambulansetjenesten. De stilte velvillig opp og viste ungene rundt i ambulansebilene og det var nok ekstra populært, sier Nerli.

Elias-gaver til alle
- Alle ungene fikk komme inn i ambulansene og se hvordan det så ut der og etterpå ble det delt ut gaver fra ambulansebåten til alle ungene. De fikk flotte Elias-kort fra TV-serien om redningsskøyta Elias, avslutter Nerli. 

Elias
Den lille redningsskøyta Elias er tittelfiguren i flere norske barnebøker, animasjonsfilmer og andre underholdningsprodukter for barn. Historiene handler om ei snill redningsskøyte, ulike båter og andre figurer et sted på norskekysten. Idéen til Elias ble skapt av herøyfjerdingen Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk. Den første boka kom ut i 1999, en dataanimert TV-serie på 39 episoder ble første gang sendt i TV2 fra 2005 til 2009 og en ny serie på 52 episoder begynte på NRK 2014. Filmene har fått uvanlig stor utbredelse i utlandet. Elias er også maskot i Redningsselskapets sjøvettsarbeid blant barn.
(Kilde: Wikipedia)