- Det er forhåpentligvis noen som fortsatt husker barnefestivalen i Herøyhallen i fjor høst? Barnefestivalen arrangeres av menighetene i Den norske kirke i HALD - kommunene, og går på omgang mellom kommunene. I år skal festivalen være i og rundt Stamneshallen i Sandnessjøen, lørdag 20.oktober, sier menighetspedagog Trine Heggheim til Herøyfjerdingen.

- Program for festivalen er lagt ut på noen av butikkene i Herøy. Årets trekkplaster er tryllekunstneren Ruben Gazki, og han har mye artig og spennende å vise oss. I tillegg foregår det mange aktiviteter som man vrimler rundt på etter eget valg. Eksempler på dette er tegning og maling, t-skjorteverksted, hoppemadrass, karaoke og håndarbeidskrok. Speiderne fra Herøy stiller med en stasjon utendørs med lavvo, spikking og grilling, sier Trine videre.

- Alle barn får et varmt måltid inkludert i inngangsbilletten. Det er mulighet til å kjøpe annen mat også. Tjøtta skolekorps stiller med kantine. Voksne må betale all mat selv. Festivalen har et familiepreg og retter seg hovedsaklig mot barn opp til ca 12 år, med eller uten foreldre, men det vil være mye som fenger barn over 12 år også. I år skal for eksempel verdensmester Mathias Langseth ha drillekurs, og Røde Kors skal ha førstehjelpskurs, avslutter Heggheim.

De som har lyst til å delta trenger ikke melde seg på, det er bare å møte opp. Det er registrering fra kl 9.30, mens programmet starter kl 10. Avslutning er kl 15.

Hvis noen ønsker brosjyre/program, men ikke finner det på butikken: Ta kontakt med menighetspedagog Trine Heggheim; tlf 48210953.