I år er turen kommet til Dønnahallen, og det blir festival av tradisjonelt merke. Vi håper mange fra Herøy vil ta turen til nabokommunen denne dagen!

Arrangementet starter med registrering kl. 10, og så starter programmet 10.30. Etter et kort sceneprogram, starter alle aktivitetene. Det burde være noe for barn i alle aldre: Hoppeslott, klatrevegg, t-skjortemaling, formingsaktiviteter, luftgeværskyting, turning og legobinge er inne i hallen, i tillegg til at Røde Kors stiller med førstehjelpsundervisning og ansiktmaling.

Det blir også en kirkekrok med elementer fra kirken og det vi driver med der. Utenfor hallen vil Dønnaspeiderne tilby spikking og grilling, og kirketjener Bjørn tilbyr gravemaskinkjøring under trygge forhold med kirkens gravemaskin. Bassenget er tilgjengelig for dem som ønsker å ta en dukkert – ta med badeklær!

I hallen blir det som vanlig bruktlekebutikk, der barna kan levere inn brukte leker som de ikke trenger mer – og kanskje kjøpe seg noen «nye»?  Inntekten av salget går til Kirkens Nødhjelp.

Underveis vil det bli et sceneprogram til, før aktivitetene fortsetter. Dønna innebandy stiller med kantine, og alle barn som kjøper inngangsbillett får to matbonger på billetten. Voksne må kjøpe det de ønsker i kantina selv, men de slipper å betale inngangsbillett.  Festivalen avsluttes kl. 14.30.

Program for festivalen er hengt ut på butikkene på Herøy, og på kommunehuset. Hjertelig velkommen til store og små!

Bildene er fra Barnefestivalen på Dønna i 2013 og på Herøy i 2019.

Tekst: Trine Heggheim