Cafe Tivoli er en kafé som har underholdning av ymse slag, med blant annet motorsykkelkjøring i en tønne og en hund som spiller piano. Kafeen er lokalisert her på Herøy og en ekte herøyfjerding bidrar også til underholdningen.

Litt om forfatteren
Kjell Erling Bardal, født 1951 i Alstahaug i Nordland, begynte tidlig å interessere seg for litteratur. Etter en aktiv skriveperioden i ung alder ble litteraturen ofret for en yrkesmessig karriere, men pennen ble aldri lagt helt bort. Endelig var tida kommet for å røve seg løs fra byråkratiet og finne tilbake til det han brenner for. Den første boken hans, «Et blått sjal av bly» ble en ny sjanger hvor poesi og krim ble blandet. Så fulgte «Portåpneren» som ble en slags fortsettelse, og nå kommer «Cafe Tivoli». Gled deg.

Litt om krimromanen
"Stig Ove Sivertsen (SOS) er på reise nordover. Underveis treffer han Bonnie, som etter hvert skal bli hans kjæreste. Ved en ren tilfeldighet havner Stig på Helgeland for å lete etter en ring som en gang har tilhørt en pave. Etter en alvorlig forbrytelse kommer han til penger og sammen med kjæresten starter han en cafe på Herøy. Han får etter hvert hjelp av sin bror, en forhenværende frelsesarmesoldat og sirkusartist. Han driver et pensjonat i hovedstaden med et tvilsomt klientell fra samfunnets bunnsjikt. Noen av dem, en musikalsk IRA veteran, en prostituert danserinne og en hund som spiller piano, følger med på flyttelasset nordover. Til sammen blir de Cafe Tivoli, et fargerikt innslag på Herøy.

Parallelt følger vi Erling Bærø på Søvik, som har som sitt store mål og avsløre Stigs forbryterske virksomhet."