Bank ordnet benk

lekeomraade_HS1
Ved en liten høytidelighet tirsdag formiddag ble ferdigstillelsen av lekeområdet ved Herøy sentralskole markert. En kraftig benk med bord ble prikken over i\'en og den var det Helgeland Sparebank ved banksjef Roger Hansen som ordnet.
Da fotballbanen mellom barne- og ungdomstrinnet måtte utvides som følge av omleggingen til kunstgressbane, måtte også deler av lekeplassen til skolebarna flyttes.

Og i et fint område nord for skolen, inn mot plantefeltet har skolen bygd opp en fantastisk flott lekeplass med stor sandkasse, husker av ulike slag, en 700 meter lang turløype, en spennende akebakke, en stor grillhytte, en flott aktivitetsløype og nå en stor og kraftig benk med bord.

Denne er for øvrig snekret hos Herøy ASVO.

Gir tilbake til samfunnet
Og pengene til benken er gitt av Helgeland Sparebank ved lokalbanksjef Roger Hansen.

- Da vi fikk spørsmål fra skolen om å bidra, så vi på dette som en mulighet til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, forteller Roger Hansen og fortsetter:

- Vi ga derfor 4. 500 kroner fra et fond vi kaller "Helgelandsfondet", fordi dette er en positiv sak som kommer mange til gode, sier Hansen videre.

Og det er ikke bare skole-elevene som benytter seg av det fine området ved skolen.

I helger og på fritiden er det nemlig stadig flere som oppdager anlegget og tar med seg kaffe, mat og unger hit.

Strøm og vafler
Fra den nye benken kan foreldrene ha oppsyn med ungene nesten hvor de enn måtte befinne seg.

Rektor ved Herøy sentralskole Lars Olav Mogård Larsen sier at grillhytta er blitt et samlingspunkt både for skolefritidsordningen og ellers.

- I løpet av sommeren skal vi få satt opp et lyspunkt her og samtidig skal vi trekke strøm fram hit til hytta. Vi må selvfølgelig ha muligheter til å lage vafler her, sier rektoren med et bredt smil.

Tydelig fornøyd med hvordan området framstår i dag. Og det har han god grunn til.
lekeomraade_HS1
Rektor Lars Olav Mogård Larsen (t.v.) takket lokalbanksjef Roger Hansen i Helgeland Sparebank for pengene til benken ved lekeplassen.
lekeomraade_HS2
Og banksjef og rektor var ikke snauere enn at de ville prøve aktivitetsløypa.

Annonser