Stas å representere Herøy
Reiseleder Elin Hanssen forteller at hun synes det er stor stas å reise på turneringer sammen med badmintonspillere fra Herøy.

- De aller fleste spillerne er godt kjente i badmintonmiljøet, og for de fleste var dette siste året de kan delta i UBM. Det var meget bra spill av alle sammen. Alexander Hansen gikk videre fra puljespillet etter en kjempeinnsats. Det ble 5. plass i single på Signe Lenning og Dorthe Lorvik, som møtte henholdsvis andreseedede og førsteseedede i kvartfinalen. Dette var meget tøffe kamper som like gjerne kunne endt med seier, sier Elin Hanssen.

- Linnea Prestø var uheldig og møtte en førsteseedet spiller i puljespillet, men tok en flott 5. plass i double. Der spilte hun mot Signe og hennes makker som tok seg til semifinale. I semifinalen møtte de Dorthe og hennes makker. Vi kom derfor hjem med både 2. plass, 3. plass og 5. plass i double for U17 og det er veldig bra, sier Hanssen.

Ekstra utmerkelser til Dorthe og Marius
Elin forteller at Marius Sandvær tok tre 3 plasser til tross for at han ikke har trent skikkelig på flere måneder, og har hatt en del helsemessige utfordringer.

Marius fikk også tildelt Svein Wålands minnepris. Dette er en pris som består at et diplom og pengegave til minne om Svein Wåland som spilte for Kristiansand badmintonklubb, og bare var 16 år da han falt om og døde på trening. Samme år som han døde tok han gull i alle tre klassene i UBM.

I etterkant av hans død, tok forbundsstyret i NBF initiativ til å døpe om et jubileumsfond til Svein Wålands minnefond. Det er avkastningen herfra som muliggjør det årlige stipendet til to UBM-spillere i U15- eller U17-klassen. Trond Wåland, bror til Svein, har siden 2010 vært president i Norges badmintonforbund og er med på å velge ut hvem som skal få denne utmerkelsen. For å få prisen skal det i tillegg til sportslige kvaliteter legges vekt på at det er en person som er sosial og positiv, og som opptrer hjelpende og støttende overfor andre.

Dorthe Lorvik fikk også utmerkelsen «Årets overraskelse» for at hun som useedet spiller klarte å spille seg helt til kvartfinalen i single.

- Dette er meget sterk prestasjon. Hun har også vært en del småsyk og har egentlig et litt begrenset treningsgrunnlag. Det er derfor en meget sterk prestasjon av både henne og Signe i single, sier Hanssen.

Generasjonsskifte
Elin forteller at badmintongruppa nå står foran et generasjonsskifte etter at de nå har en del U17-spillere som nå går ut, men at de har fin gjeng som de jobber videre med. Hun håper derfor at de om 2-3 år igjen kan ha en solid tropp som kan representere Herøy.

- Det er viktig at vi beholder de beste spillerne så lenge som mulig. Topp og bredde henger nøye sammen. Uten bredde får vi ikke opp noen toppspillere, og det samme gjelder andre veien. Vi sliter nok som de fleste andre med et lite strekk i laget, og noe av dette må nok nedstengningen under pandemien ta en del av skylda for, avslutter Elin Hanssen.