Barents Games er et samarbeidsprosjekt mellom Norge, Russland, Sverige og Finland der idrett, kulturell utveksling og folk til folk samarbeidet for ungdommer i Barentsregionen står i sentrum. På grunn av den pågående krigen i Ukraina er Russland utestengt fra all idrett og ikke med på samarbeidsprosjektet.

Barents Games veksler hvert år på å arrangere Winter Games og Summer Games og sist helg ble det arrangert Barents Winter Games i Bodø og Narvik. Som følge av pandemien har det vært en pause siden 2018 for dette arrangementet og deltakerne så nok derfor fram til å endelig kunne møtes.

Herøy har flere gode badmintonspillere som hevder seg godt nasjonalt og derfor deltok de med hele seks spillere. De som deltok var Nila og Dorthe Lorvik, Signe Lenning, Linnea Prestø, Alexander Hansen og Mats Bernhoff. Spillerne deltok i klasse U17 og inngikk i et landslag sammen med andre badmintonspillere fra Nesna, Bodø, Tromsø og Kirkenes. Etter at alle kamper var over var det klart at Norge gikk av med seieren foran Sverige og Finland.

Etter de rapporter vi har fått hevdet spillerne fra Herøy seg godt og det kan nevnes at alle jentene fra Herøy vant sine single-kamper mot Sverige. I tillegg vant også søstrene Lorvik sine kamper mot Finland, men de var også de eneste som fikk kamp som følge av at Finland manglet en del spillere. Samme spillerne knuste også Sverige i en double-kamp med sifrene 21-6 og 21-2. 

Flott arrangement
Oddbjørn Lorvik som deltok privat som forelder rapporter om et flott arrangement i Bodø.

- Spillerne ble innlosjert på ulike hotell i Bodø og det var en fantastisk flott åpningsseremoni med nasjonalsanger og musikk og show. På lørdagskvelden ble det etter det jeg har fått høre også arrangert en flott bankett, men den deltok jeg ikke på, sier Lorvik.

Kampene i badminton ble spilt i Nordstrandahallen, men i tillegg ble det også kjempet i en rekke andre idretter i Bodø og Narvik denne helga.

Foto: Oddbjørn Lorvik