Badmintonsamling med topptrenere

Badmintonsamling juni 2021

Denne uka har badmintongruppa i Herøy badmintonsamling med noen av de beste trenerne i landet.

Torjus Flåtten og Rikke Rosseland Østhassen er denne uka i Herøy og sørger for kyndig og god trening til 13 badmintonspillere. Spillerne er i alderen fra 9 til 15 år. Tre av de som deltar kommer fra Nesna og en spiller kommer fra Trondheim. Dette er spillere som hadde tenkt å delta på Otta Badminton Camp, som måtte avlyses i år.

Torjus satser fullt og helt på badminton og reiser rundt i Europa og verden for øvrig og prøver å kvalifisere seg til ulike mesterskap som VM og EM. Torjus vant NM for to uker siden så han er per dags dato den beste i Norge i sin idrett.

Rikke jobber primært som trener nå og har vært med på ulike leirer i både Norge og i Danmark. Hun jobber som klubbtrener og skal være med på en del leirer i regi av Norges badmintonforbund. Hun sluttet selv å spille aktivt da hun var 19 år.

Egentlig skulle Torjus og Rikke vært på Otta og hatt badmintoncamp der, men da denne ble avlyst var leder i badmintongruppa Kent Roger Sandvær snar med å kontakte dem.

- Ungene synes det er ekstra stas å få noen inn som kan dele litt ekstra kunnskap med dem. Det er en motivert gjeng så det er lett å jobbe med dem. På grunn av koronapandemien har det ikke skjedd så mye så trengs det nok slike samlinger for å få dem i gang, sier Torjus og Rikke.

Det har vært samling hele dagen fra mandag denne uka og de skal holde på til og med kommende søndag. For å holde motivasjonen oppe legges det også inne en del sosiale aktiviteter og mer lekbetont trening. Alle møtes blant annet til felles frokost og lunsj hver dag. 

Trenger flere trenere
Det er nå i overkant av 30 spillere som drivere med badminton i Herøy. På det meste var det 105 så det er derfor en god del som har falt fra.

- Det må jobbes videre, men vi sliter med å få nok trenere. Det blir derfor noen få som må dra mye av lasset. Det er mange som har kompetanse, men det er vanskelig å få dem med, sier leder Kent Roger Sandvær.

Kent Roger er også opptatt av å takke hovedlaget i idrettslaget for at de har gått inn og støttet badmintonsamlingen økonomisk.

- Dette setter vi stor pris på, sier Sandvær.

Ekstra trening i sommer
Det er flere spillere fra Herøy som hevder seg godt i nasjonal sammenheng. Nila Lorvik skal på samling i Kristiansand for et eventuelt uttak til landslaget for U17. Marius Sandvær skal etter denne uka på camp i Kristiansand. Litt senere skal Marius, Signe Lenning og Dorthe Lorvik delta på U15-camp i regi av forbundet. Nila skal også delta på enda en samling før sesongen begynner. Leder Kent Roger håper derfor at disse samlingene skal føre til en ekstra motivasjon før sesongen begynner.

 

 

 

 

Badmintonsamling juni 2021
Her er deltakerne samlet i Herøyhallen. Ytterst til venstre og høyre ser vi trenerne Torjus og Rikke.

Annonser