- Dette er veldig artig og jeg er stolt over at avdelingen har så unge arbeidstakere som bidrar til å øke bosettingen i Herøy.

Det sier leder for hjemmetjenesten i Herøy kommune Gunn Dahl til Herøyfjerdingen.

Smitte-effekt Hun må le når vi spør om hennes reaksjon da den ene arbeidstakeren etter den andre kom for å varsle at de var gravide.

- Det har tydeligvis hatt en viss smitte-effekt, dette. Men dette er jo noe vi må regne med når vi har så unge arbeidstakere.

Dette er bare positivt og morsomt, smiler Gunn Dahl.

Like god kvalitet  Fornøyd med at flere av mødrene etter hvert begynner å vende tilbake til jobben igjen. Noen er sykepleiere, andre hjelpepleiere.

- Men det har aldri gått ut over kvaliteten på tjenesten. Vi har fått til å foreta intern flytting av personalet.

Uvurderlig vikar I tillegg har vi fått Terese Johnsen fra Leirfjord til å steppe inn som vikar, forteller Dahl som i dag takket Johnsen for uvurderlig hjelp.

I morgen begynner hun i jobb i Leirfjord kommune.

Omtrent hver dag har Johnsen pendlet fra Leirfjord og har på den måten vært med på å fylle opp for kvinnene som har økt innbyggertallet i Herøy.

Landets mestvoksende Som kjent er Herøy for tiden den kommunen i landet som prosentvis øker innbyggertallet mest.

Og det ble en spesiell stund i fellesstua på omsorgssenteret og beboerne satte nok pris på å se så mange babyer.

Og det hører med til historien at en sjuende kvinne fra samme hjemmetjeneste, Marian Rønneberg, også har fått baby (Lotte) det siste året.

Hun er imidlertid ikke fast ansatt og hadde ikke anledning til å møte i dag.

Flere fra hjemmetjenesten? Men over kaffekoppen, og den spesielle kaken pyntet med babyer og med navnene på alle barna, gikk praten livlig.

Men vi fikk ikke noe klart svar på om det kommer flere nye herøyfjerdinger fra hjemmetjenesten med det første.

På det første bildet ser vi fra venstre Hege Nordnes Prestø med Linus (pappa er Stian Prestø), Turid Margrethe Jenssen med Tomine (pappa er Raymond Jenssen), Mette Opland med Thomas (pappa er Samuel Nyalwal), Aina Andersen med Maja (pappa er Raymond Angel), Karina Kilvær med tvillingene Magnus og Johan (pappa er Frode Nilssen) og foran sitter Silje Hansen med Emil. Storesøster Kaja ville også være med. (Pappa er Ronny Jensen).

I midten sitter en stolt  leder for hjemmetjenesten, Gunn Dahl.