De ansatte på helsehuset overrasket sist fredag Inge Skauen med å servere fiskesuppe og holde ei markering for henne på helsehuset. Hun forlater nå Herøy og flytter sørover for å begynne i ny jobb.

- I den tiden du har vært her har du utviklet en utrolig god legetjeneste. Du har gjort ting om vi kan være stolte av. Vi har fått gode systemer og de ansatte setter også stor pris på at vi har hatt noen hos oss som har vært så stabil. Det kan nok derfor bli litt vanskelig å overta etter deg.

- Mange turnusleger søker seg til Herøy nettopp på grunn av at de har hørt at det er en god legetjeneste her og at de får et godt tilbud og blir godt ivaretatt. Dette skal du ha mye av æren for, sa kommunalleder 1 Siv Nilsen under sin takketale.

Skauen fikk også en liten oppmerksomhet fra kommunen i form av et gavekort og et metalltre (Tomme-tre) som er laget av Tommy på ETCETERA.

Godt arbeidsmiljø
Skauen takket for talen og skrøt samtidig av sine kollegaer på kontoret.

- Jeg hadde nok ikke blitt her så lenge hvis vi ikke hadde hatt et så godt arbeidsmiljø. Vi har hatt et veldig bra teamarbeid og det er nok takket være dette at vi har fått utviklet en god legetjeneste. Jeg har hatt fantastiske år, men hadde i starten egentlig tenkt å få meg jobb på Dønna. Vi var her på bryllupsreise i 2002 og padlet da gjennom Herøysundet, men da syntes jeg egentlig at Herøy så litt kjedelig ut.

- Etter å ha tatt kontakt med lege Einar Høydahl på Dønna fikk jeg imidlertid høre at de ikke hadde noe ledig der, men fikk tips om at de slet med å finne leger på Herøy. Jeg slengte derfor inn en søknad og tenkte at jeg kanskje kunne prøve meg på Dønna senere, sa Skauen.

Slik ble det altså ikke og Inge er nok uten tvil en av de legene som har vært bosatt lengst i kommunen. Sammen med sin mann bygde hun også opp det unike «Havnomaden Kajakksenter» i Husvær som ble beklageligvis ble avviklet i 2016. Nå er senteret som også har vært deres hjem lagt ut for salg med visning søndag 29. april 2018.