Konstituert rådmann John Arne Andersen holdt en fin tale til Liv-Åse der han takket henne for den jobben hun hadde lagt ned for kommunen. Liv-Åse begynte i jobben 1. mars 2019 og har derfor relativt kort fartstid i kommunen. Hun fikk skryt for måten hun hadde løst arbeidsoppgavene, og det ble gitt tydelig uttrykk for at hun ville bli savnet.

Samtidig uttrykte John Arne stor forståelse for at hun nå ville prioritere familien og seg selv. Resten av familien har for ei god stund siden flyttet tilbake til Rana kommune, etter at de en periode bodde i Herøy. Det ble derfor uholdbart i lengden å pendle til jobb i Herøy og være så mye borte fra familien. Liv-Åse skal nå begynne som rektor ved Hemnes barne- og ungdomsskole.

- Du skal vite at du prioriterer riktig. Du prioriterer deg selv og din familie, og de er de viktigste i ditt liv og i alle familiers liv, sa rådmannen i sin tale.

Trivdes i jobben
Liv-Åse kommer fra Dønna og sa i sin tale at familien flyttet til Herøy med en målsetting om å flytte heim til kysten. Dette ble dessverre utfordrende for deler av familien og derfor ble det ikke slik.

- I forbindelse med jobben har jeg trivdes veldig godt. Jeg har trivdes godt sammen med de jeg har jobbet med. Det har vært et positivt arbeidsmiljø og det har jeg satt stor pris på, sa Liv-Åse.

Kommunalsjef Siv Nilsen holdt også tale til Liv-Åse og gav uttrykk for at hun ville savne henne som kollega og samtalepartner. 

- Du har tatt alle oppgavene på strak arm og løst alle oppgavene godt. Du har også en egenskap som er veldig viktig, og det er at du ser arbeidstakerne dine. Personlig vil jeg savne deg veldig mye. Det er viktig å ha en god kollega som du kan diskutere med, sa Nilsen.

Som tidligere kultursjef fikk Liv-Åse i gave et eksemplar av historieverket "Øyfolket". Dette bokverket er en vandring i Herøy kommunes historie som ble utgitt i anledning kommunens 150-årsjubileum i 2012. Gjennom to fyldige og godt illustrerte bind blir leseren tatt med på en historisk vandring der viktige hendelser i kommunens historie blir beskrevet. 

Stor utskifting i administrasjonen
Det siste halve året har det vært en stor utskifting i den administrative ledelsen i Herøy kommune. Foruten kommunalsjef Liv-Åse Lorentzen har både rådmann Geir Berglund og kommunalsjef Kjell Hedgard Hugaas sagt opp sin stilling. Dette betyr at det kun er Siv Nilsen som fortsatt er igjen av kommunens tidligere administrative ledelse. Siv er kommunalsjef for helse, omsorg og integrering.

I påvente av at ledige stilinger blir besatt er John Arne Andersen konstituert som rådmann og Jan Sigurd Pettersen engasjert som kommunalsjef for teknikk og miljø i 80 prosent stilling.

På teknisk enhet har også fagleder for plan, Judit Dahl, sluttet i sin stilling. Hun har imidlertid sagt seg villig til å fullføre en del prosjekt som hun holder på med. I tillegg til eksisterende stillinger har kommunen utlyst en stilling som nærings- og samfunnsutvikler, i tillegg til en ekstra stilling på teknisk enhet.