Auksjonerer bort maleri til TV-aksjonen

TV-aksjonen 2020_auksjon av bilde

Svein Ove Pettersen har gitt et maleri som skal auksjoneres bort i forbindelse med årets TV-aksjon på NRK som går av stabelen søndag 18. oktober. Nå håper innsamlingsledelsen at bedrifter og andre byr på maleriet.

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv er målet å redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. 

I Herøy er det Frivilligsentralen med Jelena Budesa i spissen som planlegger og gjennomfører de årlige TV-innsamlingsaksjonene på NRK. I år som i fjor har de fått overrakt kunstverk fra en lokal kunstner som de auksjonerer bort for å få inn penger til innsamlingsaksjonen. Svein Ove Pettersen er nytilsatt rektor ved kulturskolen i Herøy og har lang erfaring som utøvende musiker og som lærer i både grunnskolen og kulturskolen i Alstahaug. I tillegg til musikken har han også vist seg som en dyktig kunstner. I 2019 var han engasjert som Herøydagskunstner og fikk mange lovord for sine malerier.

Det er satt en startpris på kroner 6000 for maleriet, men det er selvsagt ønskelig å få inn et størst mulig beløp. Nå oppfordres bedriftene i Herøy og private til å by på maleriet og sikre seg et fint kunstverk, samtidig som de bidrar med penger til et godt formål.

Selve auksjonen foregår på siden @tvaksjonheroy på Facebook og vil pågå til søndag 18. oktober kl. 18.00. Det er også mulig å ringe inn bud på tlf. 960 44 774 (Jelena).

Ved å trykke på bildet (linken) nedenfor kan dere gi bud i kommentarfeltet.

Digitale bøssebærere
På grunn av pandemisituasjonen skal digitale bøssebærere denne gangen stå for innsamlingen. Dette kan medføre at en god del eldre kan få problemer med å delta under årets TV-aksjon. Leder Jelena Budesa oppfordrer derfor pårørende om å hjelpe til slik at alle som vil være med å støtte aksjonen får mulighet til dette.

Hovedkomiteen i Herøy kommune består i tillegg til Jelena av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen, Sissel Eide Knutsen, Ola Loe og Einar Roar.

Fakta om TV-aksjonen NRK
TV-aksjonen NRK er verdens største dugnad. 7 000 fantastiske frivillige over hele landet jobber for å mobilisere 100 000 bøssebærere, og organisere TV-aksjonen lokalt. Det lokale engasjementet er noe av det som gjør TV-aksjonen helt unik.

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen.  

  • 7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 450 kommune- og bydelskomiteer.  

  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører én søndag i oktober.  

  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn over ni milliarder kroner.

  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra dem som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.

  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte i organisasjonen og TV-aksjonens fylkesapparatbygges årets TV-aksjon.

  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte søndag kveld.

TV-aksjonen 2020_bilde
Her maleriet som Svein Ove har gitt til årets TV-aksjon.
TV-aksjonen 2020_auksjon av bilde
Leder i hovedkomiteen Jelena Budesa er svært takknemlig for at Svein Ove ønsker å støtte aksjonen med et av sine malerier.

Annonser