For Atle Eide har flytting av hovedkontoret til Marine Harvest fra Stavanger til Oslo medført stor reisevirksomhet og fravær fra familien.

Han meddelte tidlig at han løpende måtte vurdere hvor lenge han ønsket å forbli i selskapet.

Styret gir stor anerkjennelse til Atle Eides innsats for å gjennomføre de store oppkjøpene av Fjord Seafood ASA og nederlandske Marine Harvest for å virkeliggjøre visjonen om å skape verdens ledende oppdrettsselskap.

Styret anser nå at det konsoliderte selskap går inn i en ny fase med stor vekt på å hente ut integrasjonsgevinster, forsterke videreforedling og salg, og å utvikle organisasjonen for å befeste stillingen som et ledende sjømatselskap globalt, noe som vil legges til grunn i leting etter fremtidig konsernsjef. Atle Eide har avtale om 2 års lønn ved fratreden, noe som tilsvarer ca. 7 millioner kroner. Han har ingen opsjoner i selskapet.

Styret er meget tilfreds med at nåværende nestleder i styret, Leif Frode Onarheim, har akseptert styrets anmodning om å gå inn som konstituert konsernsjef i tiden frem til ny konsernsjef har akseptert og tiltrådt stillingen.

Atle Eide vil bistå Onarheim i en overgangsfase.