- Jeg føler stor glede i dag, men kan ikke fatte at dere er kommet for min del. Jeg tror det må være noe annet, spøkte 100 år gamle Aslaug Nilssen ha hun stående ønsket alle tilstedeværende hjertelig velkommen.

Og den ene av sønnene, Harry Nilssen, fulgte opp med å takke for at alle fikk være tilstede på den store dagen sammen med et menneske som er så gammel og har sine funksjoner i god behold.

Kvikk i replikken Og Aslaug Nilssen er da også både klar i hodet og kvikk i replikken. Et godt eksempel: Da datteren Helene foreslo at hun skulle skrive en overskrift i gjesteboka, ville Aslaug gjøre det selv. Og der står det:

"Da jeg fyllte 100 år fikk jeg besøk av slekt og venner. Venner er få, for de er faren i det blå".

Opplysningen ble selvsagt mottatt med mye latter og applaus fra de mange frammøtte i stua i alders- og sykehjemmet.

Hilsen fra kongen Til stede på feiringen lørdag var blant andre ordfører Arnt Frode Jensen. Han gratulerte Aslaug Nilssen med dagen på vegne av kommunen og ordføreren kunne også overlevere gratulasjon med brev fra selveste Kong Harald.

Gratulasjonene ble selvsagt ledsaget av blomster, noe jubilanten satte stor pris på.

Aslaug vokste opp på Korsøya hvor generasjonene bodde tett ammen. Hun husker fortsatt at faren var mye syk og hostet mye. Han døde i 1913 av tuberkulose.

Og bestefaren til Aslaug, som hun var mye knyttet til, døde av samme sykdom - tre år senere.

Til Husvær i 1934 Da Aslaug ble voksen jobbet hun i både Bodø og Mo i Rana.I 1934 kom hun til Husvær i Herøy hvor hun bodde fram til hun flyttet inn på Herøy alders- og sykehjem i 1998.

En liten kuriositet kan nevnes: Aslaug var den første i Herøy som fikk fotoapparat, nemlig i 1922. Dermed er det mange bilder fra den tiden rundt om som er tatt av nettopp Aslaug.

Hun har fire barn - Helene, Asbjørn, Skule og Harry (sistnevnte Oppvekst- og Kultursjef i Herøy.)

Videre har 100-åringen 13 barnebarn. 10 var tilstede på feiringen lørdag. Og hun har 16 oldebarn.

God hukommelse Til Herøyfjerdingen sier Aslaug:

- Jeg har alltid hatt god hukommelse, men det siste halve året syns jeg det har gått tilbake med meg. Det er litt trist når en selv merker det. Jeg er blitt litt mer tøvete, legger hun til med et smil.

Men det er ikke verre enn at hun fortsatt leser bøker. Sønnen Harry forteller at hun hun fortsatt kan sitere blant annet deler av Terje Vigen.