Trond Are Rasmussen fra Helgeland Event, som står som arrangører av blant annet bysprinten i Mosjøen, forteller til Herøyfjerdingen at de i år ønsket å gjøre en minitest med RIB og god mat på Seløy Kystferie for noen av utøverne.

- Vi ønsket å gjøre noe spesielt for løperne i år i og med at det ikke ble vanlig Bysprint i Mosjøen. Løperne har aldri tidligere under Bysprinten vært noen andre steder enn i Mosjøen og flere av dem har hatt ønske om å komme seg ut på andre opplevelser. De fikk denne gangen komme seg ut med RIB og fikk se havørna og de var helt i ekstase, forteller Rasmussen til Herøyfjerdingen.

Trond Are forteller videre at intensjonen med dette er at vi ønsker å samarbeide med kysten. Han mener at man kanskje kan få til flere arrangement i tillegg til Bysprinten.

- Herøy er jo en fantastisk arena å filme i. Vi ønsker å skape noe som også media er interessert i og kombinasjonen av flott natur og kjendiser er jo veldig bra. Herøy er jo også meget godt egnet for å trene på rulleski. Det burde derfor være mulig å få flere til å komme hit, avslutter Rasmussen.

Norge vant landskampen
Løpet som i utgangspunktet var planlangt rundt Storrunden på Seløy ble flyttet til slik at det gikk fra innkjørselen mot Seløy og rundt en kilometer mot Staulen før de snudde og gikk samme veien tilbake igjen. Løpet ble vunnet av OL-mester Ola Vigen Hattestad foran Øystein "Pølsa" Pettersen med svenskene bak.

Svensk sprintseier
Etter løpet ble det arrangert 100 meter sprint på rulleski og da var det svenske Robin Bryntesson som vant klart med en tid på 11,6 sekunder.

Her kan dere se en filmsnutt fra innspurten på "hovedrennet"
Dere finner også et bildegalleri under filmen.