Under deres tid på ungdomsskolen, drar elever ut i noe som heter Arbeidsuke. Her jobber de i en bedrift eller firma i en hel uke, som oftest uten lønn. Dette gjør de for å oppleve arbeidslivet, og for å også lære seg å sende jobbsøknad. Jeg som skriver dette, jobber faktisk i Herøyfjerdingen under arbeidsuken selv. Jeg har spurt noen andre medelever hvordan de har det på sine arbeidsplasser denne uken.

På havet
Noen har bestemt seg å jobbe på havet i noen dager, og en av dem er Eline Dorthea Engevik (15). Hun har fått til å skaffe seg en plass på Mowi der hun bruker mesteparten av dagen sin på Breivika utenfor Løkta.

- Jeg valgte dette stedet fordi det hørtes interessant ut og jeg var her på OD-dagen, så jeg visste allerede litt om hva vi gjorde her.

Den første dagen sin på jobb tok Eline seg allerede en svømmetur i havet. Det høres litt mindre dramatisk ut når jeg legger til at hun hadde på seg livredningsdrakt og hoppet ut med vilje, men gøy er det fortsatt.  

- Har ikke gjort så mye i dag, men vi har hatt øving. En som jobber her, gjemte seg så skulle vi finne fram til han. Han lekte ‘’besvimt’’ så skulle vi bære han opp på sånne paller sykehuset har. Også hoppet vi i havet i livredningsdrakter og satte ned garn og gått over maskinlæring.

Men når det gjelder å jobbe her når hun er eldre, er noe Eline er usikker på om hun vil eller ikke.

Jobbe med hyggelige folk
Erika Lie Angel (14) har bestemt seg for å tilbringe sine dager på Herøy Asvo. Her sier hun at hun hjelper til med mye forskjellige greier som å vaske potter og å dekke av og på til mat.

- Det er mange hyggelige folk her, og det er en veldig fin plass. De har jo også veldig mye forskjellig som et verksted, bruktbutikk og et sted de syr. De har også et sted de vasker klær som folk gir dem.

Erika synes det gøyeste som har skjedd på dette arbeidstedet fram til nå er lunsj. Dette synes hun fordi hun fikk ha det litt rolig og slappe av.

- Jeg spiste bananbrødskive med egg. Det høres ut som en veldig rar kombinasjon.

Hun nevnte også at i bruktbutikken fantes det en venstrehåndsgitar, og det syntes hun var veldig gøy.

- Jeg kan anbefale en sånn her type jobb til folk som er glad i å strikke og å sy. Siden de har sånn egen strikkeklubb.

En rolig dag
På Kremmarhuset i disse dagene kan du finne Tasneem Alaboud (15). Hun synes det er koselig å jobbe i en butikk som selger pynt og litt forskjellige type greier. Tasneem synes det også er ganske spennende å stå bak kassen.

Det beste hun liker med jobben så langt er at det er stille og at hun får prøve seg bakom kassen og jobbe med kundene.

- Så langt har vi ryddet, pakket inn nye greier og tatt ut nye greier. Også har jeg hjulpet kundene.

Tasneem starter dagen sin rundt ti-tiden på morgenen og slutter senere på dagen rundt alt fra klokka to til fire.

- Jeg kan anbefale denne type jobb til andre fordi det er ikke en så vanskelig jobb, også blir vi ikke veldig sliten av det.

Selv så kunne Tasneem tenkt seg til å jobbe i barnehage når hun blir eldre. Hun kunne også ha tenkt seg til å komme tilbake til Kremmarhuset og gjøre lignende ting som de gjør her.