Etter at ordfører Elbjørg Larsen ble invitert med på trim i regi av Herøy omsorgssenter kom det blant annet fram at de eldre ønsket at det kom på plass hvilebenker langs Karolineveien. (Se egen sak). For de som er dårlig til beins kan veien fort bli for lang når det skal gås fra boligene i Karolineveien til omsorgssenteret.

Ordfører tok da kontakt med Ellinor Olsen i Herøy Røde Kors og hun tente med en gang på ideen, og sa seg villig til å arbeide videre med saken. Nå er hun i full gang med å samle inn midler til benker fra det lokale næringslivet. Det er også funnet en type benk som kan egne seg til dette formålet. Dette er en benk som anbefales av Friluftsrådet.

- Jeg er veldig glad for at hun tok kontakt med meg, for samarbeid innad i kommunen er veldig viktig. Når vi skal prøve å samle inn penger til nye benker er det viktig at vi vet hva benkene koster, og det har vi nå på plass. Tanken er også at de som har gitt penger til benken skal få navnet sitt på den. Jeg har akkurat kommet i gang med saken, men håper og tror det skal ordne seg, sier Ellinor Olsen.

Ellinor Olsen har gjennom flere år samlet inn midler fra det lokale næringslivet til en rekke nyttige tiltak. I tillegg har hun også lagt ned en stor egeninnsats gjennom frivillig arbeid i en rekke sammenhenger. I 2020 fikk hun velfortjent Herøy kommunes Frivilligpris for sitt engasjement.