Foreningen Herøydagan er i full gang med planleggingen av årets Herøydager, som skal arrangeres siste uka i juni. Årets dager vil starte enten onsdag 26. juni eller torsdag 27. juni, og pågå til og med søndag 30. juni.

- I tida framover vil årets program bli kunngjort etterhvert som det er klart. Først ut presenteres Anne Hjelt som årets Herøydagskunstner, sier leder Britt Anne Karlsen i foreningen Herøydagan.

Alltid vært opptatt av tegning og maling
Årets Herøydagskunstner forteller at hun alltid har vært opptatt av tegning og maling.

- Jeg har tegnet og malt helt siden barndommen, og skulle egentlig bli motedesigner. Jeg kom faktisk inn på den prestisjetunge moteskolen Esmod i Paris, men valgte av ulike årsaker å takke nei, sier Anne.

- Jeg har alltid hatt en kreativ side og vært flink til å tegne, men problemet er at vanlig tegning fort kan bli kjedelig i lengden. Gjennom malingen og uttrykket i kunsten føler jeg at jeg får koblet av og får frigitt energi. I det siste har jeg dessverre malt lite på grunn av at jobben i NAV har krevd for mye tid, men nå ser jeg fram til å gå i gang med salgsutstillingen som skal vises under Herøydagan, sier Hjelt.

Sterke farger
- Bildene mine har ofte sterke farger og mye av tolkningen overlater jeg til den som ser på bildene. Dette synes jeg er spennende. Dere vil nok aldri få oppleve at jeg lager et maleri av f.eks Dønnamannen, sier årets Herøydagskunstner.

Mest store bilder
Jeg er i full gang med planleggingen av utstillingen og satser nok på stille ut mest store bilder. Når jeg maler holder jeg ofte på med flere bilder samtidig, avslutter årets Herøydagskunstner.