Anders (snart 27) kommer fra Stavanger og har før han kom til Herøy vært i praksis i et år ved Sandnessjøen sykehus. Han startet i sin turnustjeneste 1. mars og skal være her i et halvt år fram til 1. september.

Steinbakk forteller at alle som har vært i sykehuspraksis i et år må komme med tre ønsker om hvor man vil gå videre. Etter å ha hørt mye bra om plassen og kontoret hadde han Herøy som førstevalg. Han gir også uttrykk for at han så langt trives godt i sin legepraksis.

- I og med at jeg bor i Sandnessjøen ville jeg gjerne bo i pendleravstand og opprettholde kontakten med dem jeg har blitt kjent med i Sandnessjøen. Vi var fem personer som begynte samtidig på sykehusåret, sier Steinbakk.

Anders kommer fra Stavanger, men han har en far som kommer fra Ørnes. Utenom jobben liker han godt fotball og å være på fisketurer. Han har foreløpig ikke fått prøvd seg på fisketurer i Herøy, men har tidligere vært på noen turer i Leirfjord og Sandnessjøen.

- Jeg tar gjerne imot noen fisketips på Herøy, og målet er å komme meg ut på kveitefiske. Jeg har ellers kjøpt meg en oppblåsbar kajakk som jeg foreløpig har brukt en del ute på Tjøtta, avslutter den nye turnuslegen Anders Hauge Steinbakk.