Amalie etterlyser nytt basseng

Amalie etterlyser nytt basseng_Elbjørg, Amalie og Lars Olav

Skoleeleven Amalie Hjørdis Johansen (12) fra Herøy har sendt leserinnlegg til Helgelands Blad der hun etterspør lovnad om nytt basseng. Nå har ordfører Elbjørg Larsen skrevet et svar til den engasjerte skoleeleven.

Elbjørg forteller at hun fikk tilsendt et brev med leserinnlegget fra Amalie, og hun setter stor pris på at ungdommen engasjerer seg i det som skjer i kommunen. I dag var hun i klassen til Amalie og overrakte et svarbrev til henne, som også ble lest opp i klassen.

Her kan dere lese leserinnlegget fra Amalie og svarbrevet fra ordfører.

Leserinnlegg publisert i Helgeland Blad 15. april 2021
Jeg heter Amalie Hjørdis Johansen, jeg er 12 år, går i 7. klasse og bor på Herøy.

Nå i snart tre år har skolen/Herøy kommune lovet oss badebasseng.

Hva skjedde?? Ingen vet… for de som vet sier ingenting. Kan vi egentlig få et svar snart?

Sommeren 2019 sa rektor til oss «nå har skolen fått penger til badebasseng! Så det skal bygges med en gang.» Men nå er vi her, tre år senere – ingen badebasseng!

Kan vi få en forklaring på dette? For dette er ikke greit. Tror dere at unger lærer seg å svømme i lufta? Nei! Hva skjedde med de pengene dere sa vi hadde fått?! Har dere brukt dem opp?

Gikk det tilbake til kommunen? Hvem vet! For ingen sier noe – ikke et ord! I det minste si noe – hva skjedde? Trengte skolen de pengene til noe annet som vi ikke får vite?

Amalie Hjørdis Johansen
Elev, Herøy skole

Svarbrev fra ordfører Elbjørg Larsen
Kjære Amalie, først vil jeg som ordfører takke deg for at du engasjerer deg og etterspør bygging av bassenget i Herøy. Det er helt riktig som du sier, det er bestemt at vi skal bygge nytt basseng, - og jeg i likhet med deg synes det går for sakte! Jeg må først forsikre deg om at pengene som er satt av til basseng ikke er brukt til noe annet. Det blir basseng!

Jeg må fortelle litt om historien til bassenget så langt: Vi startet jobben allerede i 2017, og dette ble sagt fra oss i kommunen i 2020:

«Siden svømmebassenget på Herøy stengte i 2016, har det vært et stort ønske om å få et nytt bassengbygg i kommunen. Det er fortsatt noen prosesser dette skal igjennom, så byggestarten kommer an på hvor lang tid disse rundene vil ta. Politikerne har det jo travelt, men det er snakk om byggestart enten i 2020 eller 2021.»

Og her er det som kommunestyret vedtok i desember 2020: «Det planlegges gjennomført forprosjekt og anbudsinnhenting i løpet av våren 2021. Oppstart av byggearbeider planlegges høsten 2021, og ferdigstillelse i 2022.»

Koronapandemien har gjort at vi ikke har fått gjennomført alle møtene for planlegging, og ting har tatt lang tid. Det er veldig bra at du etterspør informasjon om hvor lang tid det vil ta. Det kan jeg ikke svare helt sikkert på, men du, jeg og hele Herøys befolkning får smøre oss med litt tålmodighet enda en stund, og når bassenget endelig står ferdig da kan jeg love skikkelig feiring!

Ordfører Elbjørg Larsen

Amalie etterlyser nytt basseng_Elbjørg, Amalie og Lars Olav
Her ser vi fra venstre Ordfører Elbjørg Larsen sammen med Amalie og rektor Lars Olav Mogård-Larsen i området der det nye bassenget skal bygges.

Annonser