Vi følger det vanlige opplegget, og starter med allsang klokken 19 på ungdomshuset i Husvær.

Mat og kaffe Etter ei trivelig sangstund med god stemning, blir det servering av mat og kaffe, som forresten inngår i billetten på 200 kr, forteller Ansjøn Albertsen, som er en av initiativtakerne. 

Deretter er det en liten pause for loddsalg og sommerlig prat før gammeldansen starter til toner fra Killingbergs orkester.

Tredje år på rad Det er tredje året på rad at Killingsbergs orkester tar turen fra Leksvika i Nord-Trøndelag til Helgeland for å spille til Allsang i Øyan, og Ansjøn Albertsen garanterer at dansefoten vil få god trim !

Selv om mange av oss vil ha både vals og reinlender, er Killingbergs et orkester som behersker det meste av dansemusikk, så det blir variert musikk.

Fra USA til Husvær Killingbergs er ganske nylig kommet tilbake fra en fem ukers turne i USA, i regi av Sons og Norway.

De har blant annet besøkt Minneapolis og North Dakota, og andre byer med mange norsk-amerikanere.

Orkesteret har vært til sammen 15 ganger på turne i USA, og der går det mye på gammel norsk musikk.

Nå ser vi fram til å komme til Husvær for å spille på ungdomshuset det, sier Arnstein Killingberg. Han håper været blir like fantastisk som det var da de spilte i Husvær sommeren 2010!

Foredrag om kystkvinnene Før allsangen starter, holder forsker Dagrunn Grønbech et foredrag om kystkvinnene på Havnomaden i Husvær kl 17. Dette foredraget er et av jubileumsarrangementene i anledning kommunens 150 års jubileum. 

De som vil starte lørdagskvelden med interessant lokalhistorie, kan altså ta turen til Havnomaden først, og derfra er det bare en liten spasertur på noen hundre meter til ungdomshuset.

Påmelding Som tidligere år må vi også i år be folk om å melde seg på. Fristen er 4.juli.

Vi kan ikke risikere at det blir for lite mat, så av hensyn til kjøkkenkomiteen, må de som vil være med på arrangementet, ta kontakt enten med Husvær Handel, tlf 75059785  eller Brasøy Handelssamvirke tlf.75059600 for å melde seg på.

Allsang i Øyan har vist seg å være et populært tiltak, og ungdomshuset på Husvær er ikke større enn at vi må sette strek når vi har fått 120 påmeldte, sier Albertsen. 

Overskudd til ungdomslaget Allsang i Øyan arrangeres som en dugnad. Ingen får betalt for innsatsen, bortsett fra orkesteret som naturligvis må ha betaling for spillejobben.

Dersom det blir overskudd, går dette uavkortet til ungdomslaget i Husvær.

Alle velkomne Alle er velkomne! Sangstemme er ikke noe krav, heller ikke en trenet dansefot, og heller ikke at du er øyværing.

Det viktigste er at vi møtes og har det trivelig sammen, understreker Ansjøn Albertsen.

Tekst: Anne Severinsen.