Alle med symptomer på Covid-19 anbefales nå å teste seg

Nytt helsehus

Kommuneoverlege Audun Dyrhaug Hov understreker at alle med det minste symptom på koronaviruset Covid -19 anbefales å teste seg.

Hovedsymptomene på covid-19 er feber, hoste og tungpusthet. Vanlig er også hodepine, slapphet, muskelverk, nedsatt lukte og smakssans. Noen ganger brystsmerter, sår hals, rennende og tett nese. Sjeldnere nysing, magesmerter, kvalme, diare og svimmelhet.

Har du symptomer, uansett symptom, isoler deg umiddelbart!

Hvis symptomene varer over et døgn, ring oss for å avtale testing på 750 68050. Vi tester f.o.m. mandag t.o.m. fredag og bare unntaksvis i helgene.

Dag 2-5 etter debut av symptomer er det beste tidspunktet å la seg teste. Før og etter den tid er det økt risiko for falsk negativ prøve.

  1. Rekvisisjon skrives i samtale med lege.
  2. Du henter prøveutstyret i en konvolutt ved akuttinngangen på baksiden av helsehuset.
  3. Prøven tar du selv under observasjon på video av lege. Det kan du gjøre i bilen utenfor eller dra hjem for å ta prøven. Foreldre kan ta prøven av sine barn, mens lege observerer på video.
  4. Når du er ferdig leverer du prøveglasset (uten noe annet) i beholderen like ved der du hentet prøvesettet.

Prøvesvaret har vi vanligvis innen 2- 3 dagers tid. Uansett prøvesvar skal alle med luftveissymptomer holde seg hjemme i isolasjon til de er helt symptomfrie!

Med vennlig hilsen
Audun Dyrhaug Hov
Kommuneoverlege i Herøy kommune

Annonser