Den utflyttede herøyfjerdingen Alf Knutsen har blitt kjent som far til de populære bøkene og filmene om redningsskøyta Elias. Redningsselskapet fyller i år 125 år og 7. juni inviterte de barn og voksne til folkefest og åpne redningsskøyter landet rundt.

- Jeg var invitert til jubileet til Redningsselskapet i kraft av at Elias er en viktig del av deres forebyggende arbeid. Jeg skulle assistere et barn under dåpen av Eliasbåt nummer 45 og hadde i grunnen mest fokus på at champagneflasken måtte ristes godt. Overraskelsen var mildt sagt stor da sløret ble fjernet og navnet på båten kom fram.  Jeg døper deg:… «Alf»

- Jeg ante ingen ting og situasjonen var nokså absurd, med både Kong Harald og statsministeren til stede. Det er selvsagt artig å få eget navn på en Elias-båt, men mest av alt setter jeg stor pris på at Elias betyr så mye for Redningsselskapet. Det er en organisasjon jeg setter stor pris på, sier Alf til Herøyfjerdingen.

Stor dugnadsånd
– Redningsselskapet har vært en stor, landsomfattende dugnad siden 1891. Enkeltpersoner, foreninger, næringsliv og myndighetene bidrar til at redningsskøytene gjør det trygt å ferdes på havet. I jubileumsåret vil vi gjerne gi tilbake, og vi begynner med å invitere til folkefest og åpen skøyte på Redningsselskapets dag, sier generalsekretær Rikke Lind. 

Mye å takke Alf for
– Alle kjenner Elias, men de færreste kjenner hans far og opphavsmann, Alf Knutsen. Alf har skapt et fantastisk univers med Elias og vennene hans i Lunvik. Dette universet har bidratt til å lære titusenvis av barn sjøvett siden oppstarten, og vi har mye å takke Alf for. Nå var det hans tur til å bli hedret, sier generalsekretær i Redningsselskapet.

Redningsselskapets historie
I 2016 fyller Redningsselskapet 125 år. Siden oppstarten har redningsmenn og kvinner reddet over 6 400 mennesker fra den sikre død. Hele 600 000 barn, kvinner og menn har fått hjelp med små og store problemer på sjøen.

Trykk her for å lese mer om Redningsselskapets historie på deres egne nettsider.