Kirsti Iversen har gjennom 10 år gjort en utmerket jobb som leder for Herøy idrettslag og det var derfor ingen enkel jobb for valgkomiteen å finne en som var villig til å overta ledervervet for Herøy desidert største frivillige organisasjon. Etter noe betenkningstid var imidlertid Aiste villig til å overta ledervervet og ble enstemmig valgt på årsmøtet sist uke.

Aiste kom til Herøy fra Litauen for fem år siden og har også tidligere vist seg som en modig dame. Etter bare to år i et nytt land imponerte hun med å holde hovedtale på norsk under 17. mai for en fullsatt Herøyhall. Hun er utdannet sosiolog og jobber nå i flyktningtjensten i Herøy.

Aiste forteller at hun tidligere har drevet med flere sportsgrener.

- Jeg har spilt tennis og vært en aktiv svømmer og må nok innrømme at jeg savner basseng i Herøy. Tidligere drev jeg også mye med friidrett og reiste rundt på diverse stevner, sier Remeikaite.

Den nye lederen for idrettslaget er ikke helt ukjent med lederoppgaver, men sier hun er usikker på hva hun går til.

- Jeg var president i elevrådet mens jeg studerte i Litauen. I den sammenheng deltok jeg også på en del møter mellom ledelsen for akademiet og foreldre til studenter som drev med sport. Jeg er nok allikvel ganske usikker på hva jeg går til, men håper og tror de andre i styret vil hjelpe meg mye i jobben, sier den nyvalgte lederen for Herøy idrettslag.