- Dette kan få katastrofale følger om noen skader seg stygt.

Nylig var det en som mistet hjulet på vei ned en av bruene i Herøy.

- Må bare kutte ut Heldigvis ble det ingen alvorlig skade denne gangen, men dette må ungene bare kutte ut, sier Kurt Nilsen i Herøy Sport og Fritid til Herøyfjerdingen.

De siste 10 dagene har han fått inn fire sykler hvor noen har løsnet på hjulene. Til å begynne med trodde eierne at sykkelen kom slik fra butikken.

Sjekk syklene Men etter hvert som flere kom inn er det klart at dette ikke er tilfellet.

- Jeg vil anbefale at folk som har syklene sine stående utenfor skolen, både i skoletida og ellers, sjekker syklene før de setter seg på, sier Kurt Nilsen.

Rektor Ved Herøy skole, Lars Olav Mogård Larsen, har i dag vært i samtale med Herøy Sport og Fritid om saken.

Han kjente ikke til dette før Herøyfjerdingen tok kontakt.

- Kjempefarlig - Dette er både veldig trasig og kjempefarlig og vi vil ta dette opp i klasse for å få en stans i denne aktiviteten. Dette kan få meget alvorlige konsekvenser.

Det syns klart at det foregår både i skoletiden og ellers.

- Snakk med ungene Jeg vil også be foreldrene om å ta en prat med ungene sine om dette. Og jeg ønsker også at folk som vet noe om dette tar kontakt med meg, sier Mogård-Larsen.

I fjor klarte skolen og sportsbutikken i samarbeid å få satt en stopper for skading på sykkelbremsene.

- Da var det bremsene det gikk ut over og dette var også meget farlig når folk kom i god fart og bremsene var ødelagte.

Fant ut hvem som sto bak Da fant vi ut hvem som sto bak leken, sier Kurt Nilsen som håper det samme vil skje denne gangen.

- Det er ellers en god del hærverk på syklene som står ved skolen. Mange sykkeleiere kan fortelle om det, avslutter Kurt Nilsen.