Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Her kan du lese mer om prosjektene som skal motta støtte gjennom TV-aksjonen.

Oppfordrer næringslivet til å gi
Ordfører Arnt Frode Jensen oppfordrer næringslivet i Herøy til å være med på å støtte årets TV-aksjon.

- Jeg anbefaler at næringslivet i Herøy til å gi til årets innsamlingsaksjon. Røde Kors er en meget god organisasjon som gjør veldig god jobb, sier Jensen.

Giverstafett.no – en unik mulighet til å løfte TV-aksjonen i kommunen
Giverstafett.no er TV-aksjonen for bedrifter, organisasjoner, lag, foreninger, skoler, barnehager og trossamfunn. Nettsiden er en resultatside og giverportal hvor aktører som ønsker å bidra til TVaksjonen i kommunen kan registrere sitt bidrag.

På oversikten for kommunen synliggjøres alle bidrag: kommunebidrag, næringsliv/organisasjoner, skoler/barnehager, annet og bøssebeløp. Å få med seg et spekter av viktige lokale aktører på giverstafett vil bety mye for totalresultatet for kommunen. En giverstafett gir økt engasjement og synlighet for TV-aksjonen i hele lokalsamfunnet. Dette gir flere bøssebærere, økt giverglede på bøssene og profilering av alle de som bidrar til aksjonen.

Slik gir dere bidrag via giverstafett.no
Gå inn på www.giverstafett.no. Trykk på knappen «Gi nå». Legg inn informasjon om bidragsyter og trykk «registrer bidrag». En faktura vil da sendes til angitt e-postadresse. Så snart beløpet er lagt inn kommer deres bedrift/organisasjon opp på siden sammen med andre givere. Dere får en Facebook-post som kan deles og et diplom å henge på veggen. Dere kan også utfordre andre bedrifter dere synes burde støtte TV-aksjonen. Husk at alle bidrag teller. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Husk kontanter
Komiteen oppfordrer folk til å ha kontanter klare når bøssebærerne kommer på døra, men det finnes også andre muligheter.

Bøssebærerne – går med bøsser som vanlig, men om folk ikke har kontanter eller de synes de har lite kontanter, så kan bøssebærerne oppfordre giverne å gi med Vipps eller mCash mellom kl. 16.00-18.00. Disse bidrag vil registreres som bøssebeløp på kommunen.

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.
  • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.
  • Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen «Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte».

Les mer om årets TV-aksjon på blimed.no