Vi hadde på forhånd bestemt at vi skulle bruke noen av kveldene i høst til å snakke om «jobb i Norge» Derfor var det veldig trivelig av 3 av de fremmøte, har hatt sin første arbeidsdag den siste uken. Språket er jo en viktig del av det å kunne bo og jobbe i Norge, og ikke minst viktig for integreringen.

Det settes umåtelig pris på at næringslivet tar inn fremmedspråklige for å gi dem sjansen til å vise hva de kan, og samtidig praktisere norsk. Vi hadde alle en «runde rundt bordet» der vi fortalte litt om hverandre, og det var selvfølgelig artig å høre på hvordan opplevelsen med å være ute i arbeidslivet på Herøy fortonte seg.

Denne gangen hadde vi også tilbud om leksehjelp. Dette er noe vi fortsatt vil prøve på å gjennomføre. I tillegg vil vi også etter hvert prøve å gi litt morsmålsopplæring for barna. Vi vil også justere litt på selve gjennomføringen av språk caféen, der vi vil dele opp i mindre grupper slik at vi får en bedre sammensatt gruppe. Det er jo selvfølgelig en stor forskjell på utøvelsen av det norske språket for de som har vært her en god stund, og de som nettopp er kommet. Uansett er dette et lavterskeltilbud, der det sosiale ligger langt fremme.

Hilsen

Gjertrud og Roar