Åpning av Peacepainting-utstilling i Herøy kirke

Maleverksted med Peacepainting 18

Lørdag 19. oktober klokka 11.00 blir det offisiell åpning i Herøy kirke av årets utstilling av Peacepainting-bilder fra maleverkstedet i Herøy, som pågår torsdag og fredag i kommunestyresalen.

Vår lokale kunstner og peacepainting-entusiast Tone Toft fra Brasøy vil åpne utstillingen. Hun vil da avduke årets Peacepainting bilder og åpningen avsluttes med forfriskninger til alle. 

- Peacepainting er kunst- og fredsskapende arbeid og i Herøy er det i år kvinner med forskjellig bakgrunn som deltar. Arbeidsinnvandrere, flyktninger og norske skal gjennom intuitive malerier gjøre tanker og ønskene deres synlige, forklarer Tone Tofte og fortsetter..

- Målet er å bidra til likeverd og da TV-aksjonen i år går til CARE’s arbeid for kvinners rett til selvstendighet og anerkjennelse av likeverd er kvinner og kvinneliv i fokus for peacepainting- prosjektet i Herøy.

- Da den norske kirke i startfasen var med i det internasjonale og religionsuavhengige Peacepainting-prosjektet i Norge, og da kirken også aktiv støtter TV-aksjonen og CAREs kvinneprosjekt er det bare passende at denne utstilling finner sted i kirken.

- Herøy kirke er i anledning Barnefestivalen i Herøyhallen åpen lørdag fra klokka 10.00 – 13.30. Foreldre som deltar med på Barnefestivalen kan derfor få en opplevelse for voksne i tillegg, sier sokneprest Gunver Birgitte Nielsen.

Programmet for Åpen kirke:

Kl. 10.00 - Historisk-kulturell rundvisning v/sokneprest Gunver Birgitte Nielsen

Kl. 10.30 - Åpen kirke – lystenning, egen meditasjon, info om vielse, dåp & konfirmasjon,

Kl. 11.00 - Åpning av Peacepainting 2019 v/ Tone Toft

Kl. 12.30 - Historisk-kulturell rundvisning v/sokneprest Gunver Birgitte Nielsen

Kl. 13.00 - Åpen kirke – lystenning, egen meditasjon, info om vielse, dåp & konfirmasjon.

Kl. 13.30 - Kirken lukker, slik at alle som har lyst kan være med til familiegudstjeneste i Herøyhallen v/prost Olav Rune Ertzeid m.fl.

- Har man lyst til å se utstillingen Peacepainting 2019, men ikke rekker å komme til åpningen lørdag, da er utstillingen også åpen søndag fra kl. 17-20. Alle er også velkommen til å delta i kveldsgudstjeneste med dåp søndag kl. 18-19, avslutter sokneprest Nielsen.

Annonser