Åpning av kunstutstilling på Augustbryggo

Kunstutstilling på Augustbryggo_Elbjørg og Leif

Mandag 7. juni hadde Leif Larsen vernissage på Augustbryggo på Seløy med utstilling av fotografier og malerier.

Kjell Inge Jakobsen på Augustbryggo ønsket alle velkommen før ordfører Elbjørg Larsen åpnet utstillingen. Hun takket for invitasjonen og fortalte at utstillingen bestod av 19 fotografier og 6 malerier. Hun syntes det var en stor ære å få åpnet en kunstutstilling.

- Jeg er utrolig glad for at det finnes kreative mennesker med ulike kunstneriske talenter, som er med på å åpne en annerledes verden. Dette gir muligheter til gode opplevelser og er med på å berike livet. Det berører og det får fram følelser og tanker, og det er helt klart at verden hadde vært mye fattigere uten kunstnere, sa ordfører Elbjørg Larsen.

Røtter på Helgeland
Leif Larsen er født er født i Sandnessjøen og har røtter på Helgelandskysten. Han er 67 år og arbeider for tiden som prostiprest i Indre Helgeland prosti og bor i Mo i Rana. Han har i flere år hatt glede av fotografering, maling, manusskriving og film. Gjennom alt dette sier han at han ønsker å bruke lyset for å skape fortellinger som berører hjertet.

Tredje utstilling med navnet «Broken glass»
Utstillingen «Broken glass» er Leif Larsens tredje separate utstilling. Den første «Blue memories» var en ren fotoutstilling, og den andre utstillingen fikk navnet «Duften av liv» og bestod av fotografier og malerier. Han sier at han den siste tiden har arbeidet med knust glass og is, hver for seg og i kombinasjon. Derfor har denne utstillingen fått navnet «Broken glass».

Spesiell bakgrunn
Leif Larsen kunne fortelle om en spesiell bakgrunn for at han valgte å ha utstilling på Augustbryggo. Han kunne fortelle at han i 2020 sammen med kona gledet seg til å komme til Helgeland etter å ha fått leid «Edvardahuset» av Kjell Inge.

- Bakgrunnen ble imidlertid veldig spesiell, for bare noen dager før vi skulle være der døde min eldste bror i en bilulykke i Salten. Vi var derfor i tvil om vi skulle dra, men det gjorde vi. Vi bodde i «Edvardahuset» og ble møtt med en fantastisk omsorg fra personalet, og ikke minst Kjell Inge. Det fine var at jeg fikk sitte her og bearbeide sorgen over å ha mistet min storebror i fantastiske omgivelser. I tida etterpå begynte jeg og Kjell Inge å snakke om at det ville være flott å ha ei utstilling her, sa Larsen.

Larsen fortalte at alle bildene var fotografert med makroobjektiv som var forstørret, og at det var knust glass, naturlig lys, og spillet mellom lyset og glasset som hadde fasinert han.

Utstillingen blir hengende til rundt 30. juli 2021.

Kunstutstilling på Augustbryggo_Elbjørg
Ordfører Elbjørg Larsen satte stor pris på å få åpne utstillingen.
Kunstutstilling på Augustbryggo_Leif Larsen
Leif Larsen fortalte om sin utstilling og den spesielle bakgrunnen for at han hadde den på Augustbryggo.
Kunstutstilling på Augustbryggo_Kjell Inge
Kjell Inge Jakobsen ønsket velkommen.
Kunstutstilling på Augustbryggo_maleri
Her er et av maleriene som er utstilt.
Kunstutstilling på Augustbryggo_tilhørere
Det var ikke så mange til stede på åpningen, men fotografiene og maleriene blir hengende på veggene på Augustbryggo fram til slutten av juli.

Annonser