Herøy kulturskole har fått anledning til å investere i et lite lydstudio, som har vært i bruk en tid. Dette som en del av at ungene på skolen skal lære av å høre seg selv.
 
Offisiell åpning
- Det er få ting du kan lære mer av enn å høre deg selv, sa fagleder i Herøy kulturskole Reidar Moursund da den lokale presse var samlet i kulturskolen i dag.
 
Han la til at det her ikke ble snakk om noen skandale ala Romøren/Sagen:
 
Kulturskolen er for ungene og de har fått prøve utstyret først en god stund, sa han til humring fra tilhørerne.
 
Anledningen var at ordfører Arnt Frode Jensen og kommunalleder 2 Geir Berglund skulle åpne studioet offisielt med å gjøre opptak.
 
Berglund er faglederens nærmeste overordnede med kulturskolen som ansvarsområde.
 
Og de to har både mye sangerfaring og meget gode stemmer som tåler at innspillingen blir spilt offentlig, som her på Herøyfjerdingen
 
(den er nå ikke lenger tilgjengelig.)
 
Syngende jenter
Under den uhøytidelige seansen fikk vi først oppleve fem sprudlende jenter framføre Marius Müllers legendariske ”Den du veit”.
 
Pernille Reinertsen, Louise Prestø, Kristiane Lenning, Anne Berit Iversen (alle 4. klasse) og Ingvild Hanssen (5. klasse) både sang, løp og danset seg gjennom sangen på en imponerende måte. Meget artig og fint.
 
Både ordfører, kommunalleder og avisene som var til stede lot seg imponere.
 
Før lydstudio skulle åpnes ønsket ordfører Arnt Frode Jensen å si noen ord:
 
- Dagens tilbud i kulturskolen i Herøy er helt fantastisk, og dette er en utvikling som vi har villet og satset på.
 
Bedre opptaksutstyr
Og vi vil heller utvide tilbudet ytterligere i stedet for å bygge det ned, sa ordføreren og hadde en liten overraskelse med seg.
 
- Uten at jeg kan love noe helt sikkert, kan jeg si at vi vil jobbe for at kulturskolen skal få investere i et mer oppdatert opptaksutstyr. Vi skal se på det i budsjett-reguleringen, sa Jensen.
 
Et mer oppdatert opptaksutstyr er et ønske som faglederen i kulturskolen har hatt på ønskelista.
 
Og før ordfører og kommunallederen gikk i studio overrakte førstnevnte blomster til fagleder Moursund for innsatsen med kulturskolen og konserten i februar.
 
Geir Berglund og Reidar Moursund kunne også opplyse at de ser på muligheten for at også folk utenfor kulturskolen (barn og voksne) kan få lov til å gjøre innspillinger i kulturskolens lydstudio.
 
Dyktige sangere
Arnt Frode Jensen har en lang fortid både dansebandmusiker (The Tigers) og korsanger i Herøy sangkor.
 
Geir Berglund har også opptrådt mye, og har denne vinteren vært med på å danne gruppa ”Rubb og Rake” som blant annet skal spille på Tennas Vel i nær framtid.
 
Lytt til deres versjon av Lars Bremnes sin klassiker ”Å kunne æ skrive” under. Musikken er ved Reidar Moursund.
 
God fornøyelse!