Den formelle åpningen av Herøy kungressbane sto perfekt i stil med målgruppen banen representerer og formålet med anlegget: Nemlig de unges lek med ballen.
 
Skudd i stedet for mange ord
I stedet for tusen ord, valgte ordfører Arnt Frode Jensen å la en scoring representere åpningen.
 
Og det skjedde ved at tidligere varaordfører Laila Furu Vold (varaordfører da bygging av banen ble vedtatt) satte en perfekt straffe i nettmaskene bak ordføreren.
 
Noen få ord kom man likevel ikke utenom på en slik dag:
 
Bevisst satsing på bedre helse
- Dette er resultatet av en bevisst satsing på god helse. Det legges igjen mye svette her.
 
Idretten representerer også tilhørighet. Hvis vi ser på 3. divisjonslaget oppdager vi at folk som flytter fra Herøy likevel har en tilhørighet til Herøy og vil representere Herøy/Dønna i serien.
 
 Det gir håp om at folk vil komme tilbake til heimplassen, sa ordfører Arnt Frode Jensen og la til:
 
Flott anlegg 
Jeg syns det er blitt et fint anlegg, beliggende mellom de to skolebygningene.
 
Eneste mulighet for å få bygget banen var i samkjøring med Statens veivesen, sa Jensen videre og kom inn på at steinmasse fra banen ble brukt til bygging av gang- og sykkelveien.
 
Mye god dugnad
- Her er stor aktivitet og det blir jeg glad for å se. Entreprenørene Rolf Edvardsenog Ronny Olsen har gjort en god jobb og de skal vi komme tilbake til siden. Dekket er levert av PST Sport. Dessuten er det gjort mye god dugnad her, avsluttet ordfører Arnt Frode Jensen.  
 
Ordføreren avsluttet med å overrekke blomster til Svein Lundestad på vegne av hele den store fotballgruppa i Herøy IL.
 
Det kan legges til at det tidligere fotballspillende varaordfører Furu Vold måtte ha to forsøk før ballen satt i nettet, men da var det til gjengjeld på et perfekt straffepark!