Åpner sommerutstillingen

Brasoey_per_platou
Lørdag 21. juni inviterer BrasøyGalleriet til sommerens utstillinger. I tillegg til Tone Toft og Bjørn Økern, kan du i sommer beundre bilder, fotografikk, datamanipulerte foto, keramikk og skulpturer av Anne Gundersen og Per Platou.
- Vi åpner lørdag 21. juni kl. 1500 og har skjenkerett til 21. VI vil i sommer holde åpent alle dager, unntatt mandager melom klokken 12 og 18. Det er også mulig å gjøre avtale om andre tider, forteller Bjørn Økern.

Han er en av utstillerne i sommer, og sammen med samboer og kunstner Tone Toft har han sydd sammen en svært spennende utstilling med spennende kunstnere som sammen spenner ganske vidt. 

Bare se her:

Anne Gundersen er født 1957 i Bodø og er handverker og billedkunstner i tillegg til å være kunst-terapeut og lektor i kunstfag.

Hun lager både bilder, keramikk og manipiulerte fotografier. I BrasøyGalleriet stiller hun ut fotografikk, data-manipulerte foto, frodige og fargesterke kunstkort og keramikk. "Jeg leter etter det poetiske, finurlige, styggvakre og skjønne", sier hun om seg selv.

Per Platou er 84 år, og jobber hver dag i smia, når han ikke sykler i byen (Oslo) eller i Nordmarka. 

Etter et langt yrkesliv som rørlegger, solgte Platou sin rørleggerforretning i Oslo. Han forsøkte seg først innen teologi, men fant ut at filosofien passer bedre.

Sine tanker og livserfaring former han ved hjelp av sitt gamle håndverk i glødende jern, med hammer og ambolt.

Han stiller ut skulpturer i smijern, stål, glass og tre.

Tone Toft er en anerkjent billedkunstner med utstillinger en rekke steder bak seg. For tiden arbeider hun mest med akryl på lerret. Hun er også innehaver av  BrasøyGalleriet og har sitt atelier med store vindu rett ut mot havet.

"Naturen presser på fra alle kanter her ute på Brasøy og jeg merker at den griper stadig sterkere inni billedprosessen. Og de HegelandsBlå formasjonene trer fram", forteller hun om sitt eget arbeider per i dag.

Bjørn Økern stiller ut bilder fra Svalbard, som også er bakgrunn for thrilleren "Svalbard 1969" som han ga ut på eget forlag på ettervinteren.

Økern har sitt eget produksjonslokale for Polarbjrøn i kjelleren i BrasøyGalleriet.
Brasoey_per_platou
Per Platou, her i smia si, stiller ut i BrasøyGalleriet denne sommeren.
Brasoey_anneg
Anne Gundersen stiller blant annet ut fotografikk og fargesterke kunstkort og keramikk.
Brasoey_anneghesten
Et av Anne Gundersens arbeider.
Brasoey_PerLivslyst
Et av Per Platous arbeider.
Brasoey_toft
Tone Toft bør etter hvert være et kjent navn for kunstinteresserte.
Brasoey_bjoernJPG
Bjørn Økern sitt bidrag er en foto-utstilling fra Svalbard, som også danner bakgrunn for boka han ga ut i vinter.

Annonser