Hilde forteller at hun har hatt en drøm om å åpne garnbutikk siden hun var liten og at hun er glad for å komme i gang med dette prosjektet. Butikken er innredet i et lite tilbygg i tilknytning til der hun og familien bor. Dersom butikken blir en suksess utelukker hun ikke at hun vil flytte inn i større lokaler.

- Interesse for strikking og annet håndarbeid er noe som vi har hatt i familien vår i mange generasjoner. Butikken er for øvrig oppkalt etter min oldemor Dorthea. Jeg har i min ungdom også jobbet en periode på butikken Tittin stoff og garn i Sandnessjøen, der jeg trivdes veldig god. I hovedsak vil jeg satse på garn og det som hører med til strikking, men det vil også komme litt interiørartikler etterhvert, sier Svelle.

Kvalitetsgarn
Den nye butikkinnehaveren forteller at hun vil satse på norsk kvalitetsgarn som man i dag ikke kan kjøpe andre steder på Herøy.

- Jeg vil satse på garntypene «Sandnes Garn» og «Du Store Alpakka». Dette er norsk kvalitetsgarn som strikkeinteresserte kjenner godt til. Det vil også være mange mønstre i butikken fra blant annet «KlompeLOMPE». Jeg vil også prøve å hjelpe til hvis noen står fast i ei strikkeoppskrift, sier Hilde.

Salg av diverse håndarbeid
Foruten salg av garn og annet strikkeutstyr opplyser Hilde om at hun også har strikket ferdig en del produkter som hun vil selge i butikken. Hun vil også ha utstillinger slik at kunder får se eksempler på en del ferdige produkter.

Fleksible åpningstider
- Butikken vil i hovedsak være åpen på ettermiddagstid og i helger og jeg satser på å ha fleksible åpningstider som kan kombineres med annen jobb.

Førstkommende lørdag vil butikken som ligger i Skolnesveien 11 åpne klokken 11.00.

En egen Facebook-side er nylig opprettet og her vil det komme informasjon etterhert.