Barnehagedagen er en årlig markering der barnehagene åpner dørene for å vise og synliggjøre barnehagens aktiviteter - der lek, læring, utdanning og omsorg er grunnleggende. 

Budskapet er en barnehage av god kvalitet for alle barnehagebarn. Barnehagedagen skal på den måten bidra til å øke forståelsen for barnehagens innhold og de ansattes arbeid. (Utdanningsforbundet)

Da Herøyfjerdingen var innom koste voksne og barn seg med grillet laks fra Marine Harvest, noe barnehagen har fri tilgang til hele året. Det ble også servert frukt og grønt som var sponset av Fagforbundet og Utdanningsforbundet. Noen satt rundt bordene ute, mens andre hadde funnet seg en lun plass i grillhytta eller lavvoen.

I forbindelse med at det er Friluftslivets år var mottoet for årets barnehagedag er "Vi vil ut". Det er viktig at barna lærer seg å like naturen og ferdes der, og blant barnehagens "Tøffe turtips" finner vi:

  • Storvatnet
  • Lekeplassen i Åsen
  • Fjæra
  • Klatreskogen
  • Langåsen

Styrer Line Olsen Roan sier til Herøy fjerdingen: -  Vi er meget godt fornøyd med årets barnehagedag. Været var på vår side, det var også i år meget godt oppmøte av foreldre, besteforeldre og andre. Vi fikk trivelig besøk av 4.klasse ved Herøy skole, og de passet godt på de små.

Dette er en fin anledning til å møtes og vise hva barnehagen jobber med. I år er det friluftslivets år, og da passet det veldig godt å være ute, samt vise bilder fra alle turene vi har vært på.

Fortet naturbarnehage i Nittedal har laget en informasjonsfilm om hva barnehagene kan finne på ute. Se filmen her.