Gruppa JeSS er tildelt Helgeland friluftsråds ildsjelpris

Eldhugprisen 2019 til JeSS_ny

Tirsdag 3. desember ble gruppa JeSS tildelt Helgeland friluftsråds ildsjelpris «Eldhug» for sitt arbeid for friluftslivet i Herøy.

Helgeland friluftsråds ildsjelpris – «Eldhug» -tildeles den eller de som gjennom sitt virke eller i fritid på en fremragende måte har arbeidet for økt friluftsaktivitet, og gjennom dette skapt ringvirkninger i sitt lokalsamfunn, eller på annen måte skapt begeistring for friluftsliv. I år hadde friluftsrådet en økning i antall nominasjoner til prisen, noe som bekrefter at det jobbes bra med friluftslivtiltak i alle medlemskommunene til Helgeland friluftsråd. Prisen er utdelt 3 ganger tidligere, og tidligere vinnere er Stavvassdalens venner (2016), Ingar Solberg (2017) og Mosåsens venner (2018)

På Helgeland friluftsråds styremøte 3. desember ble årets vinner offentliggjort, og prisen for 2019 tildeles jentegruppa JeSS (Jenter-Styrke-Samhold) fra Herøy. En overrasket styreleder i JeSS, Elbjørg Larsen mottok prisen på vegen av gruppa, og fortalte at hun skulle samle gruppe på Herøy samme kveld for å dele den gode nyheten. 

Begrunnelsen for årets tildeling er: 
JeSS er ei gruppe som består av driftige damer som skaper begeistring for friluftslivet i Herøy kommune. De skaper økt friluftsaktivitet ved årlig å arrangere bålmarsjer, aktivitetsdager og andre meningsfulle aktiviteter ute i friluft. Bålmarsjene og de de andre arrangementene er åpne for alle. De har blitt arrangert rundt omkring i kommunen, og stort sett alle kretser er blitt besøkt i løpet av de årene JeSS har vært i drift.

Marsjene samler ofte 50 deltakere eller mer, og er et populært tiltak for både hyttefolk og fastboende. De som deltar på slike arrangement oppnår både en fysisk og en psykisk helsegevinst ved å være ute i naturen. I tillegg blir de kjent med nærområder i kommunen, og det er sosiale tiltak der kaffekoking på bål er en viktig ingrediens.

Uansett vær og føreforhold blir marsjene og de andre arrangementene gjennomført etter oppsatt plan. Det at noen arrangerer slike turer gjør at det blir lettere å komme seg ut på tur, og man finner alltid en turkamerat hvis man trenger det.

JeSS har gjennom sitt virke på en fremragende måtearbeidet for økt friluftsaktivitet, og gjennom dette skapt ringvirkninger i sitt lokalsamfunn, og skapt begeistring for friluftsliv. JeSS oppfyller kriteriene i statuttene for Eldhugprisen, og er en meget verdig vinner av prisen for 2019.

Eldhugprisen 2019 til JeSS_gruppa samlet
Lykkelige damer i JeSS samlet tirsdag kveld for å pakke ut prisen. Prisen består av et diplom, og en stor bålkjele med Eldhugprisen 2019 inngravert.
Eldhugprisen 2019 til JeSS_Eldbjørg under tildeling
Elbjørg Larsen ble svært overrasket da hun mottok prisen av daglig leder i Helgelend friluftsråd, Hogne Hjerpås.
Eldhugprisen 2019 til JeSS_kjele
Her er den flotte bålkjelen som utgjør en del av prisen.

Annonser