Setter opp helt ny Elias-forestilling

alf1
Hovedforestillinga til Nordland Teater våren 2010 blir et helt nytt stykke med den populære redningsskøyta ”Elias”. Her får vi blant annet hilse på ferja ”Fergie” og ”Hevert”. Opphavsmann til Elias, Alf Knutsen, er meget spent.

Neste jul kommer det også en ny helaftens Elias-film.
- Disse to karakterene har vært med i Elias-konseptet helt fra starten, men kom ikke med i TV-serien.
 
De to gamle karakterene får nå endelig sin debut i barns bevissthet.
 
Ferja ”Fergie” er blant annet sykelig opptatt av rutetider og er Lunviks sladrekjerring, smiler opphavsmann til populære ”Elias” Alf Knutsen.
 
Serien om ”Elias” som har gått på TV i flere år nå.
 
I tillegg dukker en ny figur opp, nemlig den pene nordlandsbåten ”Rosa”.
(Se bilde lenger ned)
 
30. november starter prøvene på stykket.
 
 
Ut på turne
Knutsen har laget et helt nytt teatermanuskript og ny musikk spesielt for dette teateret.
Elias-forestillingen settes opp på Nordland Teater under vinterlys-festivalen og skal gå hele uka fra 14. til 20. februar.
 
Deretter skal forestillingen ut på en måned turné i Nordland. Alf Knutsens heimsted Herøy er et naturlig stoppested for denne forestillingen.
 
- Det er stort behov for barneteater i Norge. Jeg har ønsket å lage noe nytt for barn som samtidig var forankret i lokal kultur, forteller Alf Knutsen på snarvisitt i Herøy.
 
Instruktør Ragnhild Lund ved Nordland Teater forteller at det har vært en stor teknisk utfordring å flytte redningsskøyta ”Elias” opp på en scene.
 
På barnas premisser
- Men jeg tror vi har fått til å holde dette på barnas premisser. Stykket er jo for barn og jeg er veldig stolt av det vi holder på å få til her, sier Ragnhild Lund.
 
Nordland Teater har hatt rettighetene til denne oppsettingen i noen år, men produksjonen har ligget på is mens teateret vurderte den rette tekniske løsningen.
 
- Det var vår nye koreograf Rebekka Sørensen som hadde den. Hun har blant annet satt opp ”Beauty and the Beast” i Canada og vår måte å gjøre dette på blir ikke langt unna slik ”The Lion King” ble satt opp i London.
 
Vi vil ha levende båter, blant annet livbåten til Elias, livlige ”Kjapp”, røper Lund.
 
Teaterets hovedoppsetting
Hovedfiguren Elias skal spilles av Nils Mulvik, mens vefsningen Silje Reinåmo skal spille ”Rosa” og Nina Bendiksen (kjent fra TV-serien ”Himmelblå”) skal spille ”Fergie”. 
 
Ragnhild Lund lover at barna vil kjenne Elias igjen fra TV. Skuespillere skal bruke seler til å ha båtene på seg.
 
Til denne Elias-oppsettingen er det med seks skuespillere, tre musikere og sju teknikere.
 
- Dette blir en av de største oppsettingene til Nordland Teater og vår hovedoppsettingen våren 2010, sier Lund som legger til at også hurtigruten, som ”Dronning Nordlys”  har fått en liten rolle i stykket.
 
Ny Elias-film
Stykket tar utgangspunkt i at Elias kommer til Lunvik for første gang og treffer på de ulike karakterene. Her skjer det etter hvert mye morsomt, lover intruktøren.
 
Men det stanser ikke med teateroppsetting. Til jul neste år kommer en helt ny helaftens Elias-film, nemlig ”Elias og havets gull”.
 
Det er Jon Jakobsen som er produsent med selskapet Filmkameratene. Jakobsen er blant annet mannen bak den store norske filmen ”Max Manus”.
alf1
Alf Knutsen fra Herøy har spesialskrevet det nye stykket op redningsskøyta ”Elias” til Nordland Teater. Det blir også mye ny musikk.
ELIAS_01
Omtrent slik blir Nordland Teaters ”Elias” seende ut på scenen.
Ragnhild_Lund
Dette blir en av de største oppsettingene til Nordland Teater og vår hovedoppsettingen våren 2010, sier Ragnhild Lund som er instruktør ved Nordland Teater,
Elias_ROSA
Slik tenker Nordland Teater at Rosa blir på scenen.

Annonser