Det er fantastisk at vi har så mange unge som vil bygge i kommunen. Vi har også mange andre ungdommer som ønsker å flytte tilbake til kommunen og det er veldig positivt. Herøy har satset på økt bosetting, og tilskudd til boligetablering i distriktene er ett av mange tiltak som kommunen gjennomfører. For arbeidet med økt bosetting har kommunen mottatt Fornyingsprisen fra Fylkesmannen og pris fra Europarådet som tredje mest nyskapende kommune blant Europas kystkommuner.

Siste mulighet til høsten
Dette var tredje gang kommunen gir ut tilskudd som en del av satsingen «Boligetablering i distriktene. Kommunen har tidligere som en del av satsingen gitt tilskudd for tilsammen over 3 millioner og til 23 boliger.

- Vi har fortsatt godt over 1 million kroner igjen som skal deles ut til høsten til nye boligprosjekter. Det er bare å ta kontakt med kommunen dersom du har ønske om bolig og en vakker tomt ved havet. Herøy var i 2013 i finalen for statens pris for Norges mest attraktive sted, sier prosjektleder i "Økt bosetting" Stig Neraas.

Kriterier
For at tilskudd skal bli gitt må boligprosjektet være avsluttet innen tre år. Tilskuddet forvaltes av kommunen og blir ikke utbetalt til boligbyggere før byggeprosjektet er avsluttet innen fristen.